دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده عصر سه شنبه فرمان اجرایی مربوط به لغو مقررات زیست محیطی را، که در دولت باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریکا به تصویب رسید، امضا کرد.
وی پیش از امضای فرمان در ساختمان آژانس حفاظت محیط زیست گفت، برای برچیدن محدودیتها بر صنعت انرژی آمریکا، برگرداندن دخالتهای دولت و لغو مقرراتی که فرصت های شغلی را از بین می برند، «گامهای تاریخی» را بر میدارم.
امضای این فرمان باعث بالا گرفتن دوباره اختلافات حزبی درباره فعالیتهای تأثیرگذار بر تغییرات اقلیمی میشود و این نگرانی را تشدید میکند که دهها سال فعالیت برای رسیدن به توافق و پیمانهای مربوطه به هدر رود.
پال کروتزن برنده هلندی جایزه نوبل شیمی، که این جایزه را برای تحقیق در چگونگی نازک شدن لایه اوزون دریافت کرده است، در گفتوگو با صدای آمریکا گفت «بسیاری معتقدند امضای این فرمان فاجعه بار خواهد بود. هرچه تا کنون به دست آمده ممکن است نابود شود. فکر نمیکنم دانشمندان به این امر راضی باشند.»
یک مقام کاخ سفید اواخر روز دوشنبه به خبرنگاران گفت که پرزیدنت ترامپ معتقد است که میتواند توازنی بین اهداف حمایت از محیط زیست و افزایش تولیدات انرژی ایجاد کند. وی افزود عوامل اقتصادی از جمله ملاحظات اصلی در این فرمان اجرایی است.
در همین حال، برخی کارشناسان و مقامهای اروپایی از این تصمیم رئیس جمهوری جدید آمریکا ابراز نگرانی کرده و میگویند، در صورتی که واشنگتن اقدامات دولت پیشین در حوزه تغییرات اقلیمی را بیاثر کند، به منافع خود آسیب خواهد رساند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از وزیر محیط زیست آلمان، سیاستهای جاه طلبانه مبارزه با تغییرات آب و هوایی، به نفع خود ایالات متحده هستند، چرا که ارتقای صنایع مرتبط با انرژیهای تجدیدپذیر منجر به اشتغالزایی خواهد شد.
این خبرگزاری همچنین از قول توماس استاکر، نایب رئیس پیشین هیئت علمی تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد نوشت، آمریکا با اتخاذ چنین تصمیمی رهبری مبارزه جهانی با تغییرات آب و هوایی را به رقیب خود، یعنی چین، واگذار خواهد کرد.