لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۳۶

مقام ارشد نظامی آمریکا: خطر جنگ گسترده‌تر در خاورمیانه کاهش یافته، اما جمهوری اسلامی همچنان خطر قابل‌توجهی است


ورود ژنرال چارلز کیو براون، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا، به فرودگاه قاهره، پایتخت مصر - ۴ شهریور ۱۴۰۳
ورود ژنرال چارلز کیو براون، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا، به فرودگاه قاهره، پایتخت مصر - ۴ شهریور ۱۴۰۳

عالی‌رتبه‌ترین ژنرال آمریکا می‌گوید در کوتاه‌مدت خطر وقوع یک جنگ گسترده‌تر در خاورمیانه پس از درگیری اخیر اسرائیل و حزب‌الله لبنان که بدون تحریک اضافی همراه بود، تا حدودی کاهش یافته است، اما حکومت ایران که حمله به اسرائیل را ارزیابی می‌کند، همچنان خطر قابل توجهی به شمار می‌رود.

ژنرال نیروی هوایی چارلز کیو براون، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا، این مطلب را روز دوشنبه پنجم شهریور پس از پایان سفر سه روزه خود به منطقه خاورمیانه، در یک گفت‌وگوی اختصاصی با خبرگزاری رویترز مطرح کرد.

او روز یکشنبه و تنها چند ساعت پس از شلیک صدها راکت و پهپاد حزب‌الله به اسرائیل و حمله پیش‌دستانه ارتش اسرائيل به لبنان برای خنثی سازی حمله این گروه شبه نظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی، به اسرائيل رفت.

این یکی بزرگترین درگیری‌ها در بیش از ۱۰ ماه درگیری مرزی میان اسرائیل و حزب‌الله لبنان بود که با خسارت‌های محدود در اسرائیل و بدون خطر فوری انجام اقدامات تلافی‌‌جویانه بعدی از سوی هر دو طرف پایان یافت.

ژنرال براون به رویترز گفت، حمله حزب‌الله تنها یکی از دو تهدید به حمله بزرگ علیه اسرائیل بود که در هفته‌های اخیر مطرح شده است. حاکمان جمهوری اسلامی به دلیل کشته شدن اسماعیل هنیه از رهبران حماس در تهران، پیشتر اسرائيل را تهدید به حمله کرده‌اند.

او روز دوشنبه به فرماندهی شمالی ارتش اسرائیل سفر کرد و در آنجا از تهدیدات در امتداد مرزهای اسرائیل با لبنان و سوریه آگاه شد. او در تل آویو با یوآف گالانت وزیر دفاع اسرائیل، و رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل دیدار کرد.

رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا هنگام پرواز برای خروج از اسرائیل به رویترز گفت: «شما دو چیز داشتید که می‌دانستید قرار است اتفاق بیفتد. یکی اتفاق افتاد. حالا به این بستگی دارد که دومی چگونه خواهد شد.»

او در پاسخ به این پرسش که آیا خطر فوری یک جنگ گسترده‌تر منطقه‌ای کاهش یافته است، گفت: «تا حدودی بله.»

این مقام ارشد نظامی ایالات متحده در ادامه اظهارات خود اضافه کرد، «نحوه پاسخ (حکومت) ایران نحوه پاسخ اسرائیل را دیکته می‌کند، که این [خود] تعیین خواهد کرد آیا درگیری گسترده‌تری وجود خواهد داشت یا خیر.»

ژنرال براون هشدار داد تهدیدها از جانب متحدان شبه نظامی تهران که در مناطقی مانند عراق، سوریه و اردن به نیروهای آمریکایی حمله کرده‌اند و همچنین از جانب حوثی‌ها در یمن که به کشتی‌ها در دریای سرخ حمله می‌کنند و حتی پهپادها را به سوی اسرائیل پرتاب کرده‌اند، همچنان وجود دارد.

او حوثی‌ها را «عامل غیرقابل ‌پیش‌بینی» توصیف کرد.

جمهوری اسلامی متعهد شده است که به کشته شدن اسماعیل هنیه که اواخر ماه گذشته میلادی در جریان سفرش به تهران رخ داد و اسرائیل را مقصر آن دانست، واکنش جدی نشان دهد. اسرائیل دخالت خود را در کشتن هنیه نه تایید و نه رد کرده است.

ژنرال براون گفت که ارتش ایالات متحده اکنون برای کمک به دفاع از اسرائیل و نیروهای خود در خاورمیانه حتی نسبت به حمله موشکی و پهپادی بی‌سابقه جمهوری اسلامی به اسرائيل در بهار امسال (۱۳ آوریل)، در موقعیت نظامی بهتری قرار دارد.

آن زمان، اسرائیل، آمریکا و سایر متحدانشان در منطقه موفق شدند تقریبا تمامی موشک‌ها و پهپادهای شلیک شده از داخل ایران و همچنین از طرف عوامل نیابتی جمهوری اسلامی در دیگر مناطق را پیش از رسیدن به اهداف خود در اسرائیل منهدم کنند.

رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایالات متحده به تصمیم روز یکشنبه وزیر دفاع آمریکا برای حفظ دو ناوگروه ضربت هواپیمابر در خاورمیانه و همچنین اسکادران بیشتری از جت‌های جنگنده اف-۲۲ اشاره کرد و گفت: «ما سعی می‌کنیم نسبت به کاری که در آوریل انجام دادیم، بهتر باشیم.»

او تصریح کرد هر برنامه‌ای که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ممکن است داشته باشند، عاقبت تصمیم گیری با رهبران سیاسی در ایران است. او گفت: «آنها می‌خواهند کاری انجام دهند که پیامی را ارسال کند، اما من فکر می‌کنم ... نمی‌خواهند کاری کنند که درگیری گسترده‌تری ایجاد کند.»

ژنرال چارلز براون همچنین در پاسخ به پرسش خبرگزاری رویترز درباره توان نظامی حزب الله، به ویژه پس از حملات روز یکشنبه اسرائیل به مواضع این گروه در لبنان، گفت که «هنوز توانایی» دارد.

XS
SM
MD
LG