وزیر دفاع ایالات متحده اعلام کرد که نیروهای آمریکایی پس از ترک سوریه، به غرب عراق خواهند رفت.
به گزارش آسوشیتدپرس، مارک اسپر، به هنگام سفر به منطقه خاورمیانه به خبرنگاران گفت که طبق برنامههای فعلی، تمام نیروهای آمریکایی که سوریه را ترک می کنند، به غرب عراق خواهند رفت و نیروهای آمریکایی برای جلوگیری از تجدید حیات داعش همچنان به انجام عملیات نظامی خود در این منطقه ادامه خواهد داد.
وزیر دفاع آمریکا همچنین احتمال عملیات ضدتروریستی از سوی نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه را رد نکرده است.
آسوشیتدپرس نوشت که این اولین بار است به صورت مشخص عنوان می شود، سربازان آمریکایی در هنگام خروج از سوریه به کجا خواهند رفت و جنگ علیه داعش چگونه ادامه مییابد.
مارک اسپر همچنین گفت که با همتای عراقی خود در مورد برنامه انتقال بیش از ۷۰۰ سرباز که سوریه را به غرب عراق ترک کرده اند، گفتوگو کرده است.
وزیر دفاع آمریکا عنوان کرد نیروهای نظامی که به عراق می روند دو ماموریت خواهند داشت. یکی «کمک به دفاع از عراق» و دیگری «انجام ماموریت ضد داعش».
وزیر دفاع آمریکا گفت که او در جلسه ناتو که هفته آینده برگزار می شود درباره راه پیشبرد «ماموریت ضد داعش» گفتوگو خواهدکرد.
ایالات متحده آمریکا بعد از توافق با عراق، در حال حاضر بیش از پنج هزار نیروی آمریکایی در این کشور دارد.
آسوشیتدپرس به نقل از یک مقام آمریکایی گزارش داد که تاکنون حدود ۲۰۰ نفر از نیروهای نظامی آمریکا سوریه را ترک کرده اند و حدود دو هفته طول خواهد کشید تا این نیروها از سوریه خارج شوند.
این مقام مسئول، به شرط ناشناس ماندن به آسوشیتدپرس گفت که ایالات متحده از نقض آتش بس میان ترکیه و کردها مطلع است ولی به لحاظ نظامی بر این آتش بس نظارت نمیکند.
پیش از این دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، با انتشار پیامی در توئیتر به گزارشهای منتشره در مورد نقض آتشبس در سوریه اشاره کرده و گفته بود که در این مورد با رجب طیب اردوغان صحبت کرده است و اکنون، در پی حل موارد جزئی، ترکیه خواهان اجرای آتشبس است.
مایک پنس، معاون رئیس جمهوری ایالات متحده، پس از مذاکره با رئیس جمهوری ترکیه خبر داد که این کشور با پیشنهاد آمریکا برای آتشبس در شمال سوریه موافقت کرده است.
آقای پنس که یک هیئت بلندپایه آمریکا را در آنکارا رهبری کرده بود، غروب پنجشنبه ۲۵ مهر در یک کنفرانس خبری گفت که تحت رهبری توانمندانه پرزیدنت ترامپ و همکاری رهبران دو کشور (ایالات متحده و ترکیه) به توافق رسیدهاند که ترکیه عملیات چشمه صلح را متوقف کند تا نیروهای کرد ظرف ۱۲۰ ساعت از منطقه خارج شوند.
ارتش ترکیه روز چهارشنبه عملیات نظامی خود را در داخل سوریه و علیه کردها - که آنکارا میگوید با نیروهای حزب کارگران کردستان (پ ک ک) همکاری میکنند - آغاز کرد.
ترکیه اعضای پکک را یک گروه تروریستی میداند و میگوید که این عملیات با هدف مقابله با تروریسم و ایجاد یک منطقه حائل امن در امتدادهای مرزهای مشترک دو کشور انجام میشود.
ایالات متحده از آغاز با عملیات نظامی ترکیه مخالفت کرد و نسبت به پیامدهای وخیم انسانی و امنیتی آن هشدار داده بود.