یادداشتی در روزنامه «یو اس ای تودی» از تونی بدران، پژوهشگر امور سوریه در «بنیاد دفاع از دموکراسی ها»
تصمیم پرزیدنت ترامپ مبنی بر خروج نیروهای ایالات متحده از سوریه برای سیاست دولت آمریکا در برابر ایران پیامدهایی دارد. تهران و مشتری اش رژیم بشار اسد در صدد سوء استفاده از این تحول هستند. جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، پیشتر اعلام کرد بود آمریکا تا زمانی که نیروهای ایران خارج از مرزهای آن کشور است، سوریه را ترک نمی کند.
ایرانی ها در تلاش برای ایجاد یک به اصطلاح پل زمینی یا کریدوری از تهران تا دریای مدیترانه بوده اند که از عراق و سوریه می گذرد. در حال حاضر، منطقه در کنترل نیروهای ایالات متحده در سوریه مانعی بر سر راه این هدف است. نیروهای شیعه تحت رهبری ایران در مرز منطقه تحت اداره آمریکا عملیات انجام داده و می توانند نواحی مرزی عراق و سوریه را به هم متصل کنند. این امر به ایران امکان انتقال تسلیحات پیشرفته برای حزب الله، ضمن استقرار نظامی در جنوب سوریه، در مجاورت مرز اسرائیل، را می دهد.
خروج نیروهای آمریکا از سوریه همچنین بر کارزار فشار اقتصادی دولت ترامپ علیه ایران و سرمایه های منطقه ای اش اثر می گذارد. منطقه تحت کنترل آمریکا در شرق سوریه محل عمده میدان های گاز و نفت آن کشور است و در حال حاضر بشار اسد به آن دسترسی ندارد. تامین نیازهای انرژی سوریه طی سال های طولانی برای تهران میلیاردها دلار هزینه داشته است. حالا رژیم اسد با حمایت روسیه و ایران خود را برای باز پس گیری این میدان های نفت و گاز آماده می کند.