انتشار گزارشهایی مبنی بر اعطای ریاست یکی از پنلهای شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به عربستان سعودی، موجی از انتقادها را به دنبال داشت.
روزنامه ایندیپندنت در گزارشی در همین زمینه نوشت، این انتخاب در حالی است که ریاض یکی از بدترین کارنامههای حقوق بشری در جهان را در زمینه آزادیهای زنان، اقلیتها و برخورد با مخالفان را داراست.
منتقدان، از جمله همسر رائف بداوی وبلاگنویس زندانی سعودی که به هزار ضربه شلاق محکوم شده است، این انتخاب را یک "رسوایی" خوانده و میگویند به معنای استیلای قدرت نفت بر مقوله حقوق بشر است.
به گزارش ایندیپندنت، انصاف حیدر همسر رائف بداوی، در پیامی در فیسبوک نوشت، اعطای ریاست این پنل کلیدی به فیصل بن حسن تراد سفیر عربستان در مقر اروپایی سازمان ملل متحد در ژنو، به معنای "چراع سبز" به ریاض برای اجرای حکم شلاق رائف است.
آقای بدوی از مؤسسان وبسایت "شبکه لیبرال سعودی" به اتهام توهین به اسلام به هزار ضربه شلاق و ۱۰ سال زندان محکوم شده، که با وجود تایید حکم در دیوان عالی، هنوز به اجرا گذاشته نشده است.
یک نهاد غیردولتی موسوم به "دیدهبان سازمان ملل متحد" که بر عملکرد آن سازمان نظارت میکند، روز گذشته از انتخاب فیصل تراد برای ریاست یک پنل بانفوذ در شورای حقوق بشر سازمان ملل خبر داد.
بر اساس این گزارش، عربستان رئیس یک گروه مشورتی شده که اختیار انتخاب درخواستها از سراسر دنیا برای دهها پست مرتبط با مضمون حقوق بشر در کشورهایی را دارد که سازمان ملل در آنها ماموریتی حقوق بشری دارد.
ایندیپندنت به نقل از هیلل نویر مدیر اجرایی دیدهبان سازمان ملل مینویسد، انتخاب عربستان به این مقام – که در ژوئن صورت گرفت اما تا امروز گزارش نشده نبود – احتمالا پاداش سعودیها برای انصراف از رقابت برای ریاست شورای ۴۷ نفره حقوق بشر است که با انتقادهای بینالمللی روبرو شد.
آقای نویر این انتخاب را "رسوایی" خوانده و با بیان این که "وقتی صحبت از آزادی مذاهب و حقوق زنان عربستان سعودی بدترین کارنامه در جهان را داراست،" میگوید این "ناراحتکننده است که در دنیای امروز ما، نفت همچنان بر حقوق بنیادی انسانها برتری دارد."
این در حالی است که سازمان ملل متحد و نمایندگی ریاض در مقر اروپایی آن سازمان در ژنو تا لحظه انتشار این گزارش، هنوز به درخواست ایندیپندنت برای اظهار نظر در این زمینه پاسخ ندادهاند.