برایان هوک نماینده ویژه آمریکا در امور ایران میگوید تحریمهای ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی از اردیبهشت ماه سال گذشته باعث شده درآمد نفتی ایران حدود ده میلیارد دلار کاهش پیدا کند.
در روزهای اخیر دولت پرزیدنت ترامپ اعلام کرد که با هدف به صفر رساندن صادرات نفت ایران، معافیت چند کشور از تحریم نفت ایران را دیگر تمدید نمیکند.
به گزارش رویترز، هوک گفت: «قبل از تحریمها ایران بیش از پنجاه میلیارد دلار سالانه از فروش نفت درآمد داشت. ما تخمین میزنیم که تحریمهای ما از اردیبهشت سال گذشته، باعث کاهش ده میلیارد دلاری درآمد ایران از فروش نفت شده است.»
از زمان خروج از برجام و اعمال دوباره تحریمها توسط پرزیدنت ترامپ، آمریکا به حدود هشت کشور اجازههای ۱۸۰ روزه برای خرید نفت و میعانات گازی داده بود تا در این مدت منبع دیگری به جای جمهوری اسلامی جایگزین کنند. این معافیت روز دوم مه به پایان میرسد.
وزیر خارجه آمریکا دوشنبه ۱۴ آبان ماه همزمان با بازگشت همه تحریمهای ایران گفته بود که هشت کشور چین، هند، ژاپن، کره جنوبی، ترکیه، ایتالیا، یونان و تایوان از تحریمهای نفت و گاز ایران معاف شدند.
اواخر بهمن ماه گذشته اما برایان هوک خبر داده بود که سه کشور از هشت کشوری که از ایالات متحده برای خرید نفت ایران معافیت گرفته بودند، خرید نفت خود را در حال حاضر به صفر رساندهاند.
پرزیدنت ترامپ ضمن اعلام این که توافق هسته ای با ایران موجب تغییر رفتار جمهوری اسلامی نشد، با خروج از توافق برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷، دستور بازگشت تحریم های هسته ای علیه جمهوری اسلامی را در دو مقطع در مرداد و آبان این سال صادر کرد.
ایالات متحده میگوید جمهوری اسلامی بزرگترین دولت حامی تروریسم است، برنامه موشک بالیستیک خود را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ادامه می دهد، و عامل بیثباتی در خاورمیانه است. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی متولی برنامه موشکی ایران است.
وزیر خارجه آمریکا یکم خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد، که در واقع فهرست خواستههای ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.