لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۳۹

واکنش‌ها به امضای قانون تحریم ایران و روسیه؛ استقبال رایان، حمایت اروپا از ترامپ


ساعتی بعد از امضای مصوبه کنگره آمریکا برای تحریم ایران، روسیه و کره شمالی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از این اقدام رئیس جمهوری آمریکا استقبال کرد. همزمان اتحادیه اروپا در بیانیه ای از بیانیه پرزیدنت ترامپ در پی امضای این قانون استقبال کرد.

پل رایان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا روز چهارشنبه ۱۱ مرداد با استقبال از امضای قانون تحریم های جدید ایران، روسیه و کره شمالی گفت: امروز ایالات متحده پیامی قاطع برای دشمنان خود فرستاد مبنی بر اینکه آنها باید به‌خاطر رفتارهایشان پاسخگو باشند.

وی گفت این تحریم‌ها، مستقیما فعالیت‌های مخرب و بی ثبات کننده ایران، روسیه و کره شمالی را هدف قرار می‌دهند.

رئیس جمهوری ایالات متحده با امضای مصوبه طرح کنگره برای تحریم های جدید ایران، روسیه و کره شمالی، رسما آن را به قانون تبدیل کرد. قانونی که به گفته برخی سناتور های جمهوریخواه، هدف آن برخورد با «خلافکاری‌های غیراتمی ایران» است.

پیشتر برخی دموکرات ها ابراز نگرانی کرده بودند که پرزیدنت ترامپ از امضای این طرح خودداری کند. این مصوبه، رئیس جمهوری آمریکا را از تسهیل یا لغو تحریمها علیه روسیه بدون موافقت کنگره باز می دارد و این گمان را در برخی برانگیخت که پرزیدنت ترامپ ممکن است در پیگیری سیاست بهبود روابط با روسیه از امضای این مصوبه خودداری کند.

اتحادیه اروپا چهارشنبه شد در بیانیه‌ای به امضای قانون تحریم‌های ایران، روسیه و کره شمالی توسط «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا واکنش نشان داد.

واکنش اتحادیه اروپا بیشتر به نگرانی آنها درباره تحریم بیشتر روسیه بود و از بیانیه آقای ترامپ در پی امضای قانون جدید تحریم ایران و روسیه استقبال کرد.

پرزیدنت ترامپ صبح چهارشنبه بعد از امضای مصوبه کنگره در بیانیه ای اعلام کرد، دولت من انتظار دارد کنگره از این قانون برای مانع‌تراشی در همکاری مهم ما با متحدان اروپایی برای حل و فصل درگیری‌ها در اوکراین استفاده نکند و آن را دستاویزی برای جلوگیری از تلاش‌های ما در رفع به تبعات ناخواسته این قانون بر شرکت‌های اروپایی، دوستان یا متحدان ما قرار ندهد.

اروپا نگران آن هستند که تحریم جدید روسیه، بر روابط اقتصادی کشورهای عضو اتحادیه با روسیه تاثیر بگذارد.

در بیانیه اتحادیه اروپا آمده، بیانیه پرزیدنت ترامپ اهمیت اساسی دارد چون اطمینان می دهد که به منافع اروپایی ها آسیبی وارد نمی شود.

محتوای طرح جدید تحریم چیست

طرح تحریمها در رای گیری عصر سه شنبه ۳ مرداد با رای مثبت ۴۱۹ نماینده و مخالفت تنها ۳ نماینده در مجلس نمایندگان آمریکا به تصویب رسید.

این طرح پنج ماه پیش برای تنبیه ایران مطرح شد و در چند ماه گذشته نام روسیه و کره شمالی نیز به آن اضافه شد.

همانطوری که از نام طرح «تحریم روسیه، ایران و کره شمالی» پیداست، این طرح در صورت تبدیل شدن به قانون، تحریم های جدیدی علیه این سه کشور به همراه خواهد داشت.

تحریم ایران سه جنبه دارد. اعضای کنگره معتقدند ایران برنامه موشکی را برخلاف قطعنامه شورای امنیت پیش برده است. براساس قطعنامه شورای امنیت بعد از توافق هسته ای، ایران از آزمایش موشک های بالستیک با قابلیت حمل کلاهک اتمی منع شد. ایران آزمایش موشک بالستیک را ادامه داده و می گوید که که جنبه دفاعی دارد.

از سوی دیگر حمایت ایران از گروه های تروریستی موجب شده تا کنگره آمریکا این تحریم را تصویب کند. ایران از شیعیان بحرین و یمن و گروه های حماس و حزب الله که از نظر آمریکا گروه تروریستی محسوب می شوند، حمایت می کند. اعضای کنگره امیدوار هستند با این تحریم ها، نام سپاه در فهرست گروه های تروریستی قرار بگیرد.

نقض حقوق بشر در ایران

همچنین نقض حقوق بشر دیگر دلیل این تحریم علیه جمهوری اسلامی ایران است.

بند مربوط به تحریم علیه نقض حقوق بشر در ایران، وزیر خارجه آمریکا را ملزم میکند به فاصله ۹۰ روز پس از به اجرا در آمدن قانون، و هر سال پس از آن، لیستی از افرادی را به کنگره ارائه کند که براساس شواهد معتبر از آن تاریخ مسئول قتلهای غیرقانونی، شکنجه ، و نقض حقوق بشر علیه افرادی بوده اند که در ایران برای افشاگری در مورد فعالیتهای غیرقانونی مقامات رژیم ایران فعالیت کرده اند یا برای کسب خبر و دفاع از حقوق بشر یا ارتقا آن در زمینه هایی مانند آزادی مذهب، بیان، و گرد همایی، و نیز حق برخورداری از دادگاه عادلانه و انتخابات دمکراتیک فعالیت کرده اند.
تحریم افرادی که نامشان در لیست وزارت خارجه قرار گیرد، شامل مسدود کردن تمام اموال و منافع و دارایی آنهاست. این قانون همه کسانی را هم که به هر نحوی با این گونه افراد همکاری کنند شامل میشود.

روسیه و کره شمالی

تحریم روسیه به خاطر اتهامات مطرح شده مبنی بر دخالت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و همچنین به خاطر تجاوز نظامی به اوکراین و سوریه است. نیروهای مورد حمایت روسیه در سال ۲۰۱۳ کریمه را از اوکراین جدا و ضمیمه روسیه کردند. آمریکا و اتحادیه اروپا تحریم هایی قبلا علیه روسیه تصویب کردند اما این تحریم جدید اگر توسط رئیس جمهوری آمریکا امضا شود، فشار بیشتری بر مسکو وارد می کند.

کره شمالی نیز به این طرح اضافه شده چون در ماههای اخیر بدون توجه به هشدارهای آمریکا و شورای امنیت سازمان ملل، بر آزمایش موشک های بالستیک و هسته ای ادامه اصرار ورزیده است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG