لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۲۴

شهروندان قطر دیگر برای ورود به آمریکا نیاز به ویزا ندارند


یک فروند هواپیمای مسافری خطوط هوایی قطر - آرشیو
یک فروند هواپیمای مسافری خطوط هوایی قطر - آرشیو

الخاندرو مایورکاس وزیر امنیت داخلی آمریکا، پس از مشورت آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه دولت جو بایدن، قطر را جزو کشورهایی قرار داد که شهروندانش برای ورود به ایالات متحده نیازی به ویزای گردشگری یا تجاری ندارند و می‌توانند به مدت ۹۰ روز نیز در این کشور بمانند.

وزیر امنیت داخلی آمریکا تأکید کرده است که «همکاری و به اشتراک گذاشتن اطلاعات» که ماهیت برنامه معافیت ویزا را تشکیل می‌دهند، علاوه بر تشویق به سفر و ترویج تجارت میان دو کشور، منافع امنیتی ایالات متحده را نیز به میزان قابل توجهی بهبود خواهند بخشید.

مایورکاس و بلینکن از قطر به خاطر رعایت الزامات سختگیرانه امنیتی برای پیوستن به برنامه «معافیت ویزا» تقدیر کرده‌اند و دوحه را «شریکی فوق‌العاده» برای واشنگتن خوانده‌اند.

به این ترتیب، قطر نخستین کشور حاشیه خلیج‌ فارس می‌شود که در برنامه «معافیت ویزا» آمریکا قرار می‌گیرد.

وزیران امنیت داخلی و امور خارجه ایالات متحده از دیگر شرکای واشنگتن نیز خواسته‌اند تمامی الزامات ورود به برنامه «معافیت ویزا» را جهت پیشبرد همکاری‌های امنیتی دوجانبه و منطقه‌ای برآورده کنند.

الخاندرو مایورکاس گفت پیوستن قطر به این برنامه، اشتراک‌گذاری اطلاعات را در این کشور که یکی از شلوغ‌ترین مراکز مسافرتی جهان است افزایش می‌دهد و امنیت ایالات متحده را تقویت می‌کند.

آنتونی بلینکن نیز پیوستن قطر به برنامه «معافیت ویزا» را گامی جهت عمیق‌تر شدن مشارکت راهبردی دو کشور خواند و گفت این برنامه سفر بین آمریکا و قطر را امن‌تر و آسان‌تر خواهد کرد.

شهروندان آمریکایی در حال حاضر از حق سفر بدون ویزا به قطر برخوردار هستند و از روز دهم مهر نیز در صورت داشتن گذرنامه با حداقل سه ماه اعتبار، می‌توانند به جای محدودیت ۳۰ روزه قبلی، تا ۹۰ روز در قطر بمانند.

شهروندان قطری از ۱۱ آذر سال جاری دیگر نیازی به ویزای گردشگری یا تجاری آمریکا نخواهند داشت، اما باید در «سامانه الکترونیک مجوز سفر» ثبت نام کنند.

اسرائیل آخرین کشوری بود که در سال ۲۰۲۳ در برنامه «معافیت ویزایی» ایالات متحده پذیرفته شد. به این ترتیب، اکنون در مجموع ۴۲ کشور در این برنامه شرکت دارند.

XS
SM
MD
LG