با جدی تر شدن نامزدی دونالد ترامپ برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، روزنامههای آمریکا به بحث درباره برخورد احتمالی او، در صورتی که رئیس جمهوری شود، با میراث باراک اوباما در سیاست خارجی، به ویژه در خاور میانه پرداختهاند.
"خاورمیانه ترامپ را چگونه میبیند؟" عنوان مقاله روز جمعه وبسایت "ووکس" است. جویس کَرَم نویسنده مقاله مینویسد در خاور میانه ابتدا ترامپ را جدی نمیگرفتند، اما با گذشت ۹ ماه، اکنون موضوع جدی تر شده و میپرسند آیا او برنده میشود؟ آیا قضیه جدی است؟ اگر رئیس جمهور شود با خاور میانه چه رفتاری خواهد داشت؟
بیشتر نظرها در خاور میانه هم مانند خود آمریکا به ترامپ منفی است. عده ای ریاست جمهوری او را کابوس خاورمیانه می نامند، اما در شبکه های اجتماعی او را چهرهای آشنا برای مردم خاور میانه میدانند که عمده رهبرانش دیکتاتور بوده یا هنوز هم هستند.
مصریها دونالد ترامپ را به عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری خودشان تشبیه میکنند. برخی هم میگویند او شباهت بسیاری با اغلب سران حکومتهای منطقه دارد؛ خودکامه است، پولدار است، عوامفریب است، اموال زیادی در خاورمیانه دارد و با جت اختصاصی سفر میکند.
روزنامه واشنگتن پست هم به برخورد احتمالی دونالد ترامپ در صورت ورود به کاخ سفید، با دو میراث پرزیدنت اوباما در سیاست خارجی – یعنی کوبا و ایران – پرداخته و مینویسد، برخلاف سناتور تد کروز، رقیب او که میگوید در نخستین روز ورود به کاخ سفید توافق هسته ای با ایران را لغو میکند و درهای سفارت کوبا در آمریکا را میبندد، ترامپ میگوید با قراردادهای بین المللی نمیشود غیرمسئولانه برخورد کرد.
ترامپ میگوید توافق با ایران را لغو نخواهد کرد، بلکه تلاش میکند به توافق بهتری با تهران برسد. به یکی از خبرنگاران گفته است برای من هم شاید محبوبیت زیادی میآورد که مثل این آقایان بگویم توافق را لغو میکنم. میدانم ایران همچنان یک منبع تروریسم است. با چنان حکومتی زندگی کردن بسیار وحشتناک است، اما خوب، باید با آن زندگی کنیم، ما حالا یک توافق داریم.
او میگوید سفارت کوبا را هم ممکن است مدتی ببندد، اما رابطه را دیگر بار قطع نخواهد کرد، چون شش دهه قطع رابطه کافی است.