نامی که شبهنظامیان شیعه عراق برای عملیات آزادسازی شهر رمادی در استان الانبار از دست پیکارجویان گروه موسوم به دولت اسلامی انتخاب کردند، با انتقاد وزارت دفاع ایالات متحده روبرو شد.
دولت عراق روز سهشنبه اعلام کرد که نیروهای ارتش، شبهنظامیان شیعه و برخی عشایر سنی طرفدار دولت، عملیات بازپسگیری شهر سنینشین رمادی، مرکز استان الانبار که هفته گذشته به تصرف داعش درآمد، را آغاز کردند.
در پی سقوط رمادی، حیدر العبادی نخست وزیر عراق از گروههای داوطلب شبهنظامی شیعه خواست برای مقابله با پیکارجویان داعش در رمادی، در ۱۱۰ کیلومتری شمال غرب بغداد، به نیروهای دولتی بپیوندند.
خبرگزاری رویترز، به نقل از یکی از سخنگویان حشد شعبی (نیروهای بسیج مردمی عمدتاً شیعه) نوشت اسم رمز عملیات رمادی، که شبه نظامیان شیعه ابتکار عمل آن را در دست دارند، «لبیک یا حسین» است؛ نامی که به گفته روتیرز میتواند موجب خشم ساکنان سنی آن منطقه شود و با انتقاد ایالات متحده نیز روبرو شده است.
سرهنگ استیو وارن سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، انتخاب چنین عنوانی را «غیرمفید» خواند و گفت «ما مدتهاست که میگویئم ... یک عراق یکپارچه که خود را از اختلافات فرقهای دور نگاه دارد، عامل کلیدی برای بیرون راندن داعش از آن کشور است.»
با این حال، کریم النوری از سخنگویان حشد شعبی، معتقد است اسم رمز انتخاب شده برای عملیات، هیچ جنبه فرقهای ندارد، چرا که به گفته او بسیاری از عراقیها، صرف نظر از آن که چه مذهبی دارند یا به چه قوم و فرقهای تعلق دارند، «عاشق امام حسین هستند.»
مقامهای عراقی با اعلام این که حدود چهار هزار نفر از داوطلبان شیعه به سمت مناطق شمال رمادی در حال حرکت هستند، میگویند این نخستین گام در جهت عملیات بازپسگیری این شهر بهشمار میرود.
به دنبال اعتراض به حضور نیروهای شیعه مورد حمایت ایران در عملیات آزادسازی تکریت، زادگاه صدام حسین دیکتاتور پیشین عراق، در اواخر اسفند ماه و نگرانی از بالا گرفتن درگیریهای قومی در آن کشور، شبهنظامیان شیعه در عملیات دولتی برای مقابله با داعش در مناطق سنینشین حضور نداشتند.
پیشتر در روز سهشنبه، لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه نیز ضمن انتقاد از دولت عراق گفت فرانسه تصمیم گرفت به حملات هوایی ائتلاف علیه داعش بپیوندد، با این شرط که بغداد دولتی فراگیر را تشکیل دهد که شامل همه گروهها و فرقهها باشد. به گفته او دولت عراق باید به این مهم توجه بیشتری کند.
این اظهارات وزیر خارجه فرانسه در حالی بیان میشود که پاریس روز دوم ژوئن (۱۲ خرداد ماه)، به منظور بررسی عملکرد ائتلاف بینالمللی به رهبری ایالات متحده آمریکا علیه داعش، میزبان نمایندگان ۲۴ کشور عضو آن خواهد بود.