لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۲۰

دیدار معاون رئیس جمهوری آمریکا از منطقه بدون ملاقات با سران فلسطینی


بعد از اعلام رسمی اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل از سوی پرزیدنت ترامپ، آقای پنس به خاورمیانه سفر می کند.
بعد از اعلام رسمی اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل از سوی پرزیدنت ترامپ، آقای پنس به خاورمیانه سفر می کند.

در حالی که اسرائیل خود را برای پذیرایی از معاون رئیس جمهوری ایالات متحده آماده می سازد، هنوز مشخص نیست که رهبران فلسطینی با او دیدار کنند. مایک پنس که در روزهای آینده و به اورشلیم می رود، بنا به گزارشها از حامیان اسرائیل توصیف شده است.

محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی و شمار دیگری از سیاستمداران آن ها اعلام کرده اند که قصد تحریم ایالات متحده را در این زمینه دارند و در اعتراض به اظهارات پرزیدنت ترامپ حاضر به دیدار با مایک پنس نیستند. دولت آمریکا این سیاست را «نسنجیده» نامیده و از فلسطینی ها دعوت کرده است در آن تجدید نظر کنند.

در آستانه ورزد پنس، خبرگزاری اسرائیلی «وای نت» نوشت که بنیامین نتانیاهو نخست وزیراسرائیل تصمیم گرفته است لایحه ای را که به موجب آن احداث چند صد واحد مسکونی جدید در شرق اورشلیم تصویب خواهد شدبه تعویق بیاندازد.

در گذشته نیزچند بار هنگام دیدارمقامات عالیرتبۀ آمریکایی از اسرائیل، برنامه های جدیدی برای ساختمان سازی در اراضی اشغالی اعلام می شد که با ابراز ناخشنودی مقامات امریکایی روبرو می شد.

به گزارش روزنامه اسرائیلی جروزالم پست، مایک پنس، از پیش، از این احتمال آگاه بود که رهبران فلسطینی ممکن است از دیدار با وی هنگام سفر به منطقه خودداری ورزند.

این روزنامه از قول یک مقام آمریکایی که نامش برده نشد، نوشت که مایک پنس یکی از مشاوران نزدیک پرزیدنت ترامپ بوده که فعالانه او را برای به رسمیت شناختن اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل تشویق کرده است.

از ابتدا قرار نبود که دیدار مایک پنس با هدف پیشبرد روند صلح اسرائیلی – فلسطینی باشد، زیرا دولت آمریکا در این راستا ماموریتی به او نداده است. وظیفه پیشبرد صلح و از میان برداشتن اختلافات عمیق بین اسرائیل و فلسطینی ها ، به عهده جرد کوشنر داماد رئیس جمهوری و مشاور او و همچنین حقوقدان جیسون گرینبلات نهاده شده است.

این مقام آمریکایی گفت که در حقیقت، دولت واشنگتن تلاش چندانی نکرد که رهبران فلسطینی از تصمیم خود صرفنظر کنند و حاضر به دیدار با مایک پنس شوند.

این مقام گفت: از هنگامی که فلسطینی ها تصمیم به تحریم دیدار معاون رئیس جمهوری آمریکا گرفتند، تماس های مستقیم و گسترده ای بین طرفین برقرار نشده است. او گفت: حتی آقای پنس برای آن روزی که در برنامه اولیه به دیدار با رهبران فلسطینی اختصاص داده شده بود، برنامه های جایگزین تهیه دیده و قصد دارد آن روز را به زیارت از شهر بیت اللحم زادگاه حضرت عیسی مسیح اختصاص دهد.

جروزالم پست نوشت: از ابتدا قرار نبود که دیدار مایک پنس با هدف پیشبرد روند صلح اسرائیلی – فلسطینی باشد، زیرا دولت آمریکا در این راستا ماموریتی به او نداده است.

وظیفه پیشبرد صلح و از میان برداشتن اختلافات عمیق بین اسرائیل و فلسطینی ها ، به عهده جرد کوشنر داماد رئیس جمهوری و مشاور او و همچنین حقوقدان جیسون گرینبلات نهاده شده است. هر دوی آن ها توسط پرزیدنت ترامپ برای انجام این مهم تعیین شده اند.

با این همه، در گزارش آسوشیتدپرس، از قول یکی از سخنگویان مایک پنس آمده است که جای تاسف است که تشکیلات خودگردان فلسطینی دوباره به امکاناتی که می تواند صلح را پیش برد، پشت کرده است.

این سخنگو که نامش برده نشد، افزود: ایالات متحده احساس سرخوردگی نمی کند و به تلاش های به هدف پیشبرد صلح همچنان ادامه خواهد داد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، سخنگوی دفتر مایک پنس گفت: جای تاسف است که تشکیلات خودگردان فلسطینی یکبار دیگر به فرصتی که برای بحث درباره آینده منطقه ایجاد شده پشت می کند. این سخنگو پرسید: «آیا فلسطینی ها واقعا به پیشبرد صلح علاقمند هستند؟»

خبرگزاری رویترز نوشت: مقامات ارشد آمریکایی همچنان تاکید می کنند که از تعهد ایالات متحده برای پیشبرد صلح ذره ای کاسته نشده است و به رسمیت شناختن اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل، نباید مانعی در راه برگزاری مذاکرات صلح تلقی شود، بلکه در دراز مدت می تواند به آن یاری برساند.

«نبیل شعط» از مشاوران ارشد محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی به خبرنگاران گفت که فلسطینیان با ایالات متحده قطع رابطه نکرده اند، بلکه تنها این تماس ها را راکد گذاشته اند.

ولی به گزارش رویترز، ریاض المالکی وزیر خارجه تشکیلات خود گردان فلسطینی گفت: «ما از براداران عرب و جامعه بین المللی انتظار داریم یک میانجی تازه برای پیشبرد مذاکرات جستجو کنند».

وزیر خارجه فلسطینی حتی گامی فراتر نهاد و به خبرنگاران گفت: «ایالات متحده دیگر یک میانجی بی طرف نیست، بلکه خود، به یکی از طرف ها قضیه مبدل شده است.

او گفت: ایالات متحده بر شماری از کشورهای دیگر فشار آورده بود که از اقدام پرزیدنت ترامپ در مورد اورشلیم پیروی کنند، ولی در این تلاش دستاوردی نداشت.»

به گزارش خبرگزاری فلسطینی «وفا» ریاض المالکی گفت: از کشورهای عرب خواسته ایم طرحی را برای ارائه به سازمان ملل تهیه کنند که در آن از پرزیدنت ترامپ خواسته شود تصمیم خویش را در مورد اورشلیم باطل کند.

وزیر خارجه فلسطینی در عین حال با به راه انداختن انتفاضه جدید مخالفت ورزید. او گفت: ملت فلسطین دو انتفاضه را پشت سر گذاشته و از این پس، به پیکار خود از طریق مسالمت آمیز ادامه خواهد داد.

سران حماس گفته بودند که فلسطینیان نباید به حرف و اعتراض شفاهی بسنده کنند، بلکه لازم است انتفاضه تازه ای به راه اندازند.

رسانه های خبری جمهوری اسلامی ایران روز سه شنبه ۲۱ آذرماه نوشتند که حسن روحانی رئیس جمهوری با اسماعیل هنیه دبیرکل جدید جنبش حماس در رابطه با موقعیت اورشلیم گفتگو کرده و فلسطینیان را برای ادامه مبارزه علیه تصمیم رهبر ایالات متحده تشویق کرده است.

همچنین قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس، وابسته به سپاه پاسداران ایران، تلفنی با فرماندهان شاخه نظامی حماس و جهاد اسلامی گفتگو کرد و به آن ها گفت که مبارزه علیه اسرائیل و تصمیم ایالات متحده باید ادامه یابد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، در مباحثات روز دوشنبه وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا گفته شد که گرچه آن ها حاضر به انتقال سفارتخانه های خود به اورشلیم نیستند، ولی مانع تلاش ایالات متحده در راه پیشبرد صلح اسرائیلی – فلسطینی نیز نخواهند شد.

محافل آگاه اسرائیلی گفتند که مایک پنس در جریان دیدار خود از اسرائیل، در پارلمان این کشور نیز سخنرانی خواهد کرد و از جمله درباره خطرات اتمی و موشکی جمهوری اسلامی ایران و مساله برجام نیز سخن خواهد گفت.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG