سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز سهشنبه ۲۳ مرداد درباره احتمال حمله جمهوری اسلامی به اسرائيل گفت نمیخواه در مورد اقداماتی که جمهوری اسلامی ممکن است انجام دهد، گمانهزنی کند اما «هیچکس از هیچ نوع انتقامجویی سود نمیبرد.»
ودانت پاتل در کنفرانس خبری روزانه در واشنگتن در پاسخ به پرسش خبرنگاری گفت که ایالات متحده وارد دیپلماسی فشردهای با متحدان و شرکای خود شده است تا این پیام به منطقه، و از جمله «به طور مستقیم به ایران» منتقل شود.
او گفت آمریکا این پیام را به طور مستقیم به اسرائيل نیز منتقل میکند، ضمن این که همچنان به دفاع از اسرائیل در برابر حملات جمهوری اسلامی و گروههای تروریستی مورد حمایت آن ادامه میدهد، همانطور که به دفاع از پرسنل آمریکایی ادامه میدهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا افزود، همه در منطقه باید درک کنند که حملات بیشتر تنها باعث تداوم درگیری، بیثباتی و ناامنی همه میشود و بنابراین آنچه که دولت جو بایدن روی آن متمرکز است، «تنشزدایی از طریق دیپلماسی» است.
پاتل گفت واشنگتن این پیامها را از طریق شرکایش مستقیم به تهران منتقل کرده است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در مورد تلاش سایر کشورهای منطقه برای مقابله با حمله احتمالی موشکی جمهوری اسلامی به اسرائيل، گفت هیچ کس در خاورمیانه «در مورد رفتار بدخواهانه و بیثباتکننده (حکومت) ایران، به ویژه از طریق نیابتی هایش، به ویژه در منطقه خاورمیانه» ساده لوحانه نگاه نمیکند.
او در عین حال اضافه کرد، «آنچه می توانم از طرف ایالات متحده بگویم این است که ما مطمئناً در دفاع از اسرائیل و همچنین پرسنل خود در برابر حملات نه تنها از سوی ایران، بلکه از نیروهای نیابتی تحت حمایت ایران تردید نخواهیم کرد.»
روزنامه واشنگتن پست روز دوشنبه در گزارشی نوشت برخلاف تهدیدات علنی مقامات حکومت ایران درباره «حمله بزرگ» به اسرائيل و «انتقام سخت» از اسرائیل و «مجازات» این کشور به خاطر کشتن اسماعیل هنیه، رهبر حماس، آنها پشت صحنه نگران پاسخ اسرائيل و آمریکا هستند و بنابراین ممکن است حمله احتمالی آنها به اسرائيل، از حمله موشکی ماه آوریل کوچکتر و محدودتر باشد.
این روزنامه آمریکایی در گزارش خود نوشته است، منابع آگاه از دیدارهای خصوصی مقامات جمهوری اسلامی با رهبران عوامل نیابتی خود میگویند جمهوری اسلامی خواستار احتیاط شده و به دنبال راهی برای ایجاد تعادل میان تمایل به نمایش قدرت و پیشگیری از یک جنگ همه جانبه در منطقه است.
بر اساس این گزارش، جمهوری اسلامی که پیشتر در ماه آوریل با بیش از ۳۰۰ پهپاد و موشک به اسرائيل حمله کرد، این بار از نظر سیاسی در داخل وضعیت ناآرام تری دارد و به نیابتیها گفته است که نگران خنثی شدن برنامه اتمیاش در صورت حمله گسترده به اسرائيل است.
در پی کشته شدن اسماعیل هنیه در تهران، علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی تهدید به «مجازات» اسرائيل کرد. اسرائيل کشتن هنیه را نه تائید و نه تکذیب کرده است.