در یک انفجار انتحاری در شهر لاهور در استان پنجاب در شرق پاکستان، در روز عید پاک بیش از ۷۰ تن جانسپردند و بیش از ۳۰۰ نفر مجروح شدند. اکثر کشته شدگان زنان و کودکان بودند. یک گروه انشعابی طالبان پاکستانی بنام جماعت الاحرار مسئولیت حمله را بر عهده گرفت و گفت مسیحیان هدف حمله بودند، هرچند بعدا روشن شد شمار مسلمانانی که جان خود را از دست دادند از مسیحیان بیشتر بود. جان کربی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا حمله تروریستی را بشدت محکوم کرد.
نواز شریف نخست وزیر پاکستان عهد کرد ایدئولوژی های افراطی را ریشه کن سازد. او در بیانیه ای گفت "هدف ما نه فقط ار بین بردن ساختار تروریسم بلکه همچنین تفکر افراطی است که شیوه زندگی ما را تهدید می کند. ما باید این جنگ را به پشت درهای دسته های تروریست بکشانیم پیش از آن که آنها قادر شوند به مردم بی گناه کشور ما حمله کنند."
جماعت الاحرار مدعی انجام چندین جمله بزرگ در دو سال گذشته شده است. در لاهور پیشتر به دست کم دو حمله مهم دست زده بود: یکی در ۲۰۱۵ که دو کلیسای مسیحی را هدف گرفت و دیگری در مرز بین هند و پاکستان در اواخر ۲۰۱۴.
بر اساس جدیدترین آمار، از ۱۹۰ میلیون جمعیت پاکستان، تقریبا ۱.۵ درصد مسیحی هستند. اما هدف گروه های افراطی بوده اند. برای مثال، در ۲۰۱۳، یک انفجار انتحاری در کلیسایی در پیشاور بیش از ۱۰۰ کشته برجا گذاشت، و در سلسله حملاتی به کلیساها در لاهور ۱۴ تن کشته شدند.
جان کربی در بیانیه ای گفت "چنین حملاتی فقط اراده مشترک ما را برای شکست دادن تروریسم در سراسر جهان تقویت می کند. و ما به کار با شریکان خود در پاکستان و در سراسر منطقه برای نبرد با تهدید تروریسم ادامه خواهیم داد."