لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۱۱

رئیس جمهوری آمریکا با نخست وزیر پاکستان دیدار و گفتگو کرد


باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه در کاخ سفید با نواز شریف نخست وزیر پاکستان دیدار و گفتگو کرد. دو طرف بر گسترش و تعمیق روابط دوجانبه تاکید کردند.

آقای اوباما با خوشامد گویی به نواز شریف ابراز امیدواری کرد که گفتگوهایش به تعمیق روابط دوجانبه منجر شود.

او گفت: "ایالات متحده و پاکستان پیوندهای تاریخی را پشت سر گذارده و در زمینه های مختلفی همکاری دارند نه تنها در مسائل امنیتی بلکه در موضوعات اقتصادی، علمی و آموزشی، و می خواهیم از این فرصت برای تعمیق این پیوندها استفاده کنیم. لازم است که این مطلب را هم بگویم که جامعه پاکستانی ها مقیم آمریکا در ساخت و پیشرفت کشورمان سهیم هستند."

نواز شریف نیز از اینکه بار دیگر به آمریکا آمده است، ابراز خرسندی کرد و افزود که گفتگوهای دوجانبه راهگشای گسترش روابط بین دو کشور خواهد بود. او گفت: "بیش از ۷۰ سال از روابط پاکستان و آمریکا می گذرد و من تلاش خواهم کرد که این پیوندها را تعمیق و گسترش دهم. من مشتاقانه منتظر گفتگو در زمینه های مختلف جهت بسط و ژرفا بخشیدن به پیوندهای بین دو کشور هستم."

رئیس جمهوری آمریکا با نخست وزیر پاکستان دیدار و گفتگو کرد
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:25 0:00

آقای شریف، روز پنجشنبه همچنین با اشتون کارتر وزیر دفاع و سناتور جان مک کین رییس کمیته نیروهای مسلح سنا دیدار و گفتگو می کند.

کاخ سفید پیشتر اعلام کرده بود علاوه بر بررسی راه های تقویت پیوندهای دو جانبه، دو مقام به مساله امنیت سلاح های اتمی اسلام آباد نیز خواهند پرداخت. گفته شده آمریکا در حال مذاکره با اسلام آباد درباره محدود کردن توان هسته ای این کشور در ازای ارائه فن آوری پیشرفته تولید سوخت است، مشابه آنچه با دهلی نو به توافق رسید.

با وجود زرادخانه اتمی در پاکستان و حضور گروه های افراطی در این کشور، غرب نگران دستیابی این گروه ها به این گونه تسلیحات کشتار جمعی است.

نواز شریف روز چهارشنبه در دیدار با وزیر امور خارجه ایالات متحده درباره آخرین اقدامات کشورش در مبارزه با تروریسم و امنیت و ایمنی تسلیحات اتمی گفتگو کرد.

اوباما می خواهد تعهد پاکستان را به مهار پیکارجویانی که در داخل مرزهای آن عمل می کنند و ایفای نقشی در مذکرات صلح بین طالبان و افغانستان، به دست آورد.

خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی نوشت این بحث ها پیچیدگی هایی را که در مناسبات آمریکا با پاکستان وجود دارد، برجسته می سازد. هرچند باراک اوباما به رهبران پاکستان آنقدر اطمینان نداشت که آنها را از ماموریت کشتن اسامه بن لادن آگاه کند، اما پاکستان از سال ۲۰۰۲ بیش از ۳۰ میلیارد دلار کمک از آمریکا دریافت کرده است.

​شریف روز چهارشنبه به جان کری وزیر خارجه آمریکا گفت عملیات ضد تروریسم پاکستان، امنیت داخلی را بهتر کرده است.

گفت و گو در باره معامله اتمی، در میان نگرانی های فزاینده از توسعه زرادخانه اتمی پاکستان صورت می گیرد.

گزارش بلومبرگ به نقل از موسسه علوم و امنیت بین المللی حاکی است تصویرهای ماهواره ای نشان می دهد پاکستان چهارمین رآکتور خود را در اوائل ۲۰۱۵ راه اندازی کرد، که این کشور را قادر می سازد میزان پلوتونیومی را که تولید می کند، دوبرابر سازد.

بنا به گزارشی که موسسه کارنگی برای صلح بین المللی در ماه اوت منتشر کرد، مواد اتمی بیشتر موجب خواهد شد پاکستان ظرف ۵ تا ۱۰ سال، سومین زرادخانه اتمی بزرگ جهان، پس از آمریکا و روسیه را داشته باشد.

مقامات پاکستان و کاخ سفید گزارش هایی را که گفته می شود دو طرفبه معامله ای برای محدود ساختن تسلیحات اتمی و سامانه های رساندن آنها به هدف نزدیک هستند، جدی نگرفته اند.

سخنگوی کاخ سفید روز سه شنبه به خبرنگاران گفت انتظار نداشته باشند در مذاکرات روز پنجشنبه چنین توافقی صورت گیرد.

وزارت امور خارجه پاکستان نیز تاکید کرد درباره هیچ معامله ای بحث نمی شود و گفت پاکستان "توانایی کامل خود را برای پاسداری از امنیت ملی کشور ، ادامه ثبات استراتژیک و جلوگیری از هر تجاوزی از سوی هند" حفظ خواهد کرد.

آقای شریف که دوبار در دهه ۱۹۹۰ نخست وزیر این کشور بوده است، روز سه شنبه اندکی پس از ورود به آمریکا در جمع جامعه پاکستانی های مقیم ایالات متحده گفت که پاسخ دهلی نو برای بهبود روابط دو جانبه مبتنی بر حسن همجواری بسیار نامید و دلسرد کننده بوده است.

جان کربی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روابط بین دهلی نو و اسلام آباد را از دیگر مسائل مورد گفتگوی آمریکا و پاکستان عنوان کرد و گفت واشنگتن خواستار گفتگوی مستقیم بین دو کشور اتمی به عنوان موثرترین راه کاهش تنش بین آنها است.

  • 16x9 Image

    فرهاد پولادی

    متولد تهران در مهرماه ۱۳۵۱، پس از هشت سال تدریس زبان انگلیسی در کانون زبان ایران؛ از سال ۱۳۷۷ خبرنگار ایرنا شد.
    از سال ۱۳۸۲ خبرنگار خبرگزاری فرانسه در تهران بود. ماموریت خبری فرانس پرس فرصت سفر به عراق، عربستان سعودی، لبنان، استانبول، مسکو و آلماتی را برای او فراهم کرد.

XS
SM
MD
LG