آمریکا از پاکستان می خواهد به تعهدات خود در نبرد با تروریسم پای بند بماند.
هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه در پاسخ به خبرنگاران در کنفرانس اقتصادی در پاریس گفت پاکستان همیشه قاطعانه عمل نکرده است و زمان آن است که اسلام آباد «انتظارات» واشنگتن را بر آورده کند. اما از نوع این انتظارات سخن نگفت. مناسبات بین آمریکا و پاکستان از زمان کشته شدن اسامه بن لادن رهبر القاعده در حمله تکاوران آمریکا متشنج بوده است.
با این حال، کلینتون گفت آمریکا به یک رابطه استراتژیک دراز مدت به اسلام آباد نیاز دارد. وی همچنین پاکستان را به خاطر درگیری در «نبرد سخت با این تروریست ها» ستود.
یک سخنگوی نظامی آمریکا روز چهارشنبه گفت واشنگتن به درخواست اسلام آباد کاهش حضور نظامی در پاکستان را آغاز کرده است. در حال حاضر بیش از ۲۰۰ پرسنل نظامی در پاکستان حضور دارند که بیشتر به عنوان مربی در تلاش برای مقابله با ستیزه گران القاعده و اسلامی کار می کنند.
شامگاه چهارشنبه، یوسف رضا گیلانی، نخست وزیر پاکستان گفت کشور او وارد «مرحله تعیین کننده ای» در جنگ با تروریسم می شود.
گیلانی در پی جلسه ای با رهبران نظامی و اطلاعاتی پاکستان گفت نهادهای امنیتی و دفاعی مجاز خواهند بود برای حذف تروریست ها از تمام ابزار لازم استفاده کنند. وی همچنین گفت دولت مسلم خواهد ساخت که مخفیگاه های تروریستی منهدم شوند.
گیلانی این موضوع را در حالی عنوان می کند که ابراز نگرانی از توانایی پاکستان در مهار تهدید فزاینده ستیزه گران تجدید شده است و برخی کارشناسان و مقام های خارجی امنیتی زرادخانه اتمی پاکستان را زیر سئوال برده اند.
در این هفته، ستیزه گران دوبار به تاسیسات امنیتی کشور حمله کرده اند.
ارتش پاکستان در تلاش برای از هم پاشیدن گروه های ستیزه گر به حملاتی در چندین منطقه در شمال غربی کشور دست زده است. عناصر طالبان پاکستان، که هزاران پاکستانی را در حملات تروریستی در سراسر کشور کشته اند، هدف این تلاش های ارتش بوده اند.
پاکستان در سال مالی منتهی به اکتبر گذشته، ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار کمک امنیتی ازآمریکا دریافت کرده است.
برخی از قانون گذاران آمریکایی در پی تنش های اخیر بین دو کشور خواسته اند کمک ها قطع شود.