لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۲۸

باراک اوباما: توافق با ایران بر اساس راستی‌آزمایی است، نه اعتماد


باراک اوباما: توافق با ایران بر اساس راستی‌آزمایی است نه اعتماد
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:14:07 0:00

رئیس جمهوری ایالات متحده روز سه‌شنبه در سخنانی به مناسبت توافق جامع هسته‌ای بین ایران و شش قدرت جهانی عضو گروه ۱+۵ به منظور حل و فصل نهایی پرونده هسته‌ای ایران گفت، توافق حاصل شده بر اساس راستی‌آزمایی است، و نه بر اساس اعتماد.

باراک اوباما با بیان این که تمام مسیرهای ممکن برای دسترسی ایران به سلاح هسته ای مسدود و راستی آزمایی های لازم در این زمینه انجام خواهد شد، اضافه کرد: آژانس بین المللی انرژی اتمی هر زمانی که نیاز باشد، به مراکز ایران دسترسی خواهد داشت.

به گفته او، توافق جامع اتمی با ایران نشان می دهد دیپلماسی آمریکا می تواند تغییرات مفهوم تری در عرصه بین الملل به بار آورد تا جهان را امن تر کند.

رئیس جمهوری آمریکا گفت: لغو تحریم‌های ایران تدریجی خواهد بود. اگر ایران تعهدات خود را خدشه دار کند، تمام تحریم‌ها به جای خود باز خواهند گشت.

وی افزود، نمایندگان کنگره می‌توانند این توافق را تحت بررسی قرار دهند، اما باید به این نکته توجه داشت که بدون این توافق، چه کار دیگری را می‌توان انجام داد.

باراک اوباما همچنین به نمایندگان کنگره ایالات متحده که طبق قانون باید متن توافق بدست آمده را تحت بررسی قرار دهند، هشدار داد هر لایحه‌ای که از اجرای توافق اتمی حاصل شده با ایران جلوگیری کند را وتو خواهد کرد.

رئیس جمهوری ایالات متحده با بیان این که به باور او دور شدن از این توافق «غیرمسئولانه» خواهد بود، افزود از بحث در کنگره استقبال می‌کند، اما «به کنگره یادآور خواهم شد که شما با دوستان خود اینطور معامله نمی‌کنید. هر اقدامی را که از اجرای توافق جلوگیری کند وتو خواهم کرد. وقت سیاست بازی نیست.»

نمایندگان کنگره تحت کنترل جمهوریخواهان ۶۰ روز فرصت دارن تاد توافق جامع بدست آمده با ایران را بررسی کنند؛ درصورتی که آنها توافق رد کنند و به دنبال آن رئیس جمهوری دموکرات آمریکا این تصمیم آنها را وتو کند، آنگاه کنگره برای خنثی کرد وتوی رئیس جمهوری به یک اکثریت دو سومی در کنگره نیاز خواهد داشت.

رئیس جمهوری آمریکا در ادامه تاکید کرد نداشتن توافق به مفهم عدم نظارت بر برنامه هسته ایران است و ... در نتیجه به راه افتادن یک رقابت تسلیحاتی در منطقه ای شکننده مانند خاور میانه.

وی تاکید کرد «بازداشتن ایران از دستیابی به تسلیحات اتمی به سود امنیت ملی آمریکا است، و بدون یک راه حل دیپلماتیک، احتمال جنگ دیگری در خاورمیانه، در حالی که کشورهای دیگر احساس خواهند کرد مجبور هستند برنامه‌های اتمی خود را دنبال کنند، افزایش خواهد یافت.»

آقای اوباما گفت «تندگویی از واشنگتن مشکلات را حل نمی‌کند. دیپلماسی سرسختانه و رهبری و مدیریتی که قدرت‌های جهانی را متحد ساخته است، راه کارآمدتری برای تایید این که ایران به دنبال سلح‌های هسته‌ای نیست را فراهم می‌آورد.»

آقای اوباما با اشاره به این که توافق حاصل شده البته تمامی اختلافات واشنگتن و تهران را برطرف نخواهد کرد، افزود ایالات متحده تحریم‌های مربوط به نقض حقوق بشر و مسائل دیگر که بر ایران اعمال شده است را ادامه خواهد داد .

رئیس جمهوری ایالات گفت توافق امروز «فرصتی برای تغییر» در منطقه است و در ادامه افزود «اختلافات ما واقعی است و تاریخ دشوار بین کشورهای ما نمی‌تواند نادیده گرفته شود. اما امکان تغییر وجود دارد.»

وی تاکید کرد این توافق فرصتی برای حرکت در جهت درست فراهم می‌کند، و ما باید از آن استفاده کنیم.

ایران و کشورهای ۱+۵ پس از حدود ۲۲ ماه مذاکره فشرده در پی ریاست جمهوری حسن روحانی، صبح سه شنبه به وقت وین، به یک تفاهم جامع و نهایی بر سر محدودسازی برنامه هسته ای ایران دست یافتند.

در این توافق که در پی بیش از ۲۰ روز مذاکره فشرده در پایتخت اتریش به دست آمد، ایران و قدرت های جهانی توافق کردند که در ازای محدودسازی برنامه هسته ای ایران، تحریم های بین المللی علیه ایران لغو شود.

XS
SM
MD
LG