لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۲۵

در آستانه دیدار سران آمریکا و کره شمالی: احتمال دارد که پایان جنگ کره اعلام شود


بعد از دیدار خرداد ماه رهبران آمریکا و کره شمالی، پرزیدنت ترامپ و کیم جونگ اون هفته آینده در ویتنام نیز دیدار می کنند.
بعد از دیدار خرداد ماه رهبران آمریکا و کره شمالی، پرزیدنت ترامپ و کیم جونگ اون هفته آینده در ویتنام نیز دیدار می کنند.

با نزدیک شدن به موعد برگزاری دیدار دوم سران ایالات متحده و کره شمالی، گمانه‌زنی‌ها در مورد احتمال پذیرش یکی از مهم‌ترین خواسته‌های پیونگ یانگ، یعنی اعلام رسمی پایان جنگ در شبه جزیره کره و آغاز صلح دائمی، در سطح ناظران و رسانه‌ها قوت گرفته است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز چهارشنبه اول اسفند در گزارشی با این مقدمه نوشت، اعلام پایان جنگ کره با رویکرد پرزیدنت ترامپ که مخالف «جنگ‌های بی‌پایان» است همسو بوده و بیش از شش دهه پس از پایان عملی جنگ رخ خواهد داد و اعلام رسمی آن منطقی به نظر می‌رسد و می‌تواند تاریخ ساز باشد.

با این حال، چنین اقدام مهمی باید با دقت انجام شود، چرا که به نوشته آسوشیتدپرس چرخش طرفین از تمرکز مذاکرات از عاری سازی شبه جزیره کره از سلاح‌های هسته‌ای به سمت اعلام رسمی پایان جنگ، می‌تواند یک رشته مشکلات جدیدی را برای واشنگتن به بار آورد.

دولت ایالات متحده هنوز در مورد این گزارش اظهار نظر رسمی نکرده است.

پرزیدنت ترامپ و کیم جونگ اون قرار است هشتم و نهم اسفند در ویتنام برای بار دوم دیدار کنند. این دو برای نخستین بار ۲۲ خرداد سال جاری در سنگاپور دیدار کردند و رهبر کره شمالی پذیرفت در راستای عاری سازی شبه جزیره کره از سلاح‌های هسته‌ای گام بردارد.

جنگ سه ساله کره در شبه جزیره کره، که به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم شده بود، در سال ۱۹۵۳ با امضای پیمان آتش بس میان کره شمالی، چین و ائتلاف هفده کشور به رهبری آمریکا متوقف شد و قرار بود به امضای یک پیمان رسمی صلح دائم منتهی شود.

اما شبه جزیره کره که به عرصه رویارویی اتحاد جماهیر شوروی سابق و ایالات متحده آمریکا تبدیل شده بود، بیش از پیش درگیر جنگ سرد دو ابرقدرت شرق و غرب می‌شد و حتی در مواردی هم تنش‌هایی بروز کرد. به نوشته آسوشیتدپرس، جنگ کره را می‌توان از نظر فنی طولانی‌ترین جنگی که آمریکا در آن درگیر بوده دانست.

اعلام رسمی پایان جنگ در شبه جزیره کره یکی از آرزوهای دیرین هر یک از رهبران کره شمالی بوده است؛ از کیم ایل سونگ نخستین رهبر گرفته تا پسرش کیم جونگ ایل، و اکنون نوه او کیم جونگ اون. اعلام رسمی صلح دائم می‌تواند به تعامل پیونگ یانگ با جهان و رفع مشکلات اقتصادی این کشور شرق آسیا کمک زیادی کند.

در همین حال باید همچنان به نگرانی جامعه بین المللی از برنامه تسلیحات هسته‌ای کره شمالی نیز توجه داشت و تلاش‌ها برای تحقق خلع سلاح هسته‌ای شبه جزیره کره را شدت بخشید. رهبر کره شمالی در جریان دیدار نخست خود با پرزیدنت ترامپ پذیرفت در ازای دریافت تضمین‌ امنیتی و لغو تحریم‌ها برنامه تسلحیات هسته‌ای را متوقف کند.

پرزیدنت ترامپ عصر سه شنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران در کاخ سفید، با بیان این که خواهان آن است ببیند کره شمالی در نهایت از برنامه تسلیحاتی هسته‌ای خود دست می‌کشد، گفت اما عجله‌ای هم برای این مهم ندارد.

رئیس جمهوری آمریکا گفت زمان‌بندی خاصی برای فشار بر کره شمالی ندارد و اضافه کرد، کره شمالی و رهبر آن کیم جونگ اون موارد مثبتی برای عملی شدن خلع سلاح‌های هسته‌ای در ذهن دارند. وی به جزئیات این موارد اشاره‌ای نکرد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG