همزمان با تایید سفر رهبر کره شمالی به چین و اعلام جزئیات ملاقات او به کاخ سفید، رئیس جمهوری آمریکا ابراز خوشبینی کرد که «فرصت مناسبی» پیش آمده که رهبر کره شمالی کاری درست برای مردم خود و بشریت انجام دهد.
پرزیدنت دونالد ترامپ در دو توئیت صبح روز چهارشنبه ۸ فروردین گفت: طی سالها و در دولتهای دیگر همه میگفتند برای خلع سلاح اتمی شبه جزیره کره، یک احتمال کوچک هم وجود نداشت اما حالا یک فرصت خوب وجود دارد که کیم جونگ اون کاری را که برای مردمش و بشریت درست است، انجام دهد. آماده دیدارمان هستم.
وی سپس با قدردانی از همتای چینی خود نوشت: شب گذشته پیامی از شی جین پینگ از چین گرفتم که گفت دیدارش با کیم جونگ اون خیلی خوب پیش رفته و اینکه کیم آماده دیدار با من است. به موازات این تحولات، متاسفانه فشار و تحریمهای حداکثری باید به هر قیمتی حفظ شوند.
تایید خبر دیدار «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی از چین تحولی چشمگیر پیش از دیدار و گفتگوی او با پرزیدنت دونالد ترامپ عنوان شده است.
پیشتر رسانه ها براساس شواهد از سفر کیم جونگ اون به پکن خبر داده بودند اما منابع رسمی تایید نکرده بودند. بعد از پایان این سفر، مقامات آن را تایید کردند. سفری که به گفته رسانه های رسمی چین، عزم کیم جونگ اون برای عاری کردن شبه جزیره کره از تسلیحات اتمی و همچنین تعهد و آمادگی او برای دیدار با پرزیدنت ترامپ را به ارمغان داشته است.
کاخ سفید در بیانیه ای اعلام کرد: ایالات متحده در تماس تنگاتنگ با متحدینش کره جنوبی و ژاپن است، ما این سفر را نشانه ای از کارآمد بودن کمپین فشار حداکثری بر کره شمالی می دانیم، این مساله منجر به ایجاد فضای مناسب برای گفتگو با کره شمالی شده است.
در این بیانیه آمده که رئیس جمهوری چین، پرزیدنت ترامپ را از محتوی دیدارشان مطلع کرده است.
بایک تیا هیونف سخنگوی وزارت وحدت دو کره درباره دیدار آقای کیم از چین ابراز خوشبینی کرد.
وی گفت: ما فکر می کنیم که بهبود پیوند بین کره شمالی و چین پیش از دیدار رهبران دو کره و دیدار آقای کیم با پرزیدنت ترامپ برای حل مشکلات شبه جزیره کره مانند عاری سازی تسلیحات اتمی و برقراری صلح بسیار راه گشا است.
از سوی دیگر، شینزو آبه نخست وزیر ژاپن دیگر متحد آمریکا که مستقیما در تیررس تهدیدات کره شمالی است، گفت که کشورش این دیدار را از نزدیک تحت بررسی دارد.
وی گفت: تا زمانی که ما تغییر واقعی در رفتار کره شمالی را نبینیم، تحریمها بر این کشور اعمال خواهند شد. ما همکاری هایمان را با جامعه جهانی برای مهار آنها ادامه می دهیم.
استیو چونگ استاد دانشگاه چینی هنگ کنگ بر این باور است که یکی از دلایل سفر آقای کیم به چین وضعیت اقتصادی کشورش است که در ماههای اخیر بسیار بد شده است. اما او می گوید که نباید انتظار داشت که در یک دیدار همه مشکلات حل شود.
وی گفت: کره شمالی با یک گفتگو در برابر آمریکا صد در صد تسلیم نمی شود، بنابراین به تضمین های امنیتی از سوی چین نیازمند است. دریافت چنین تضمینهایی از سوی کره شمالی پیش از گفتگوی سران با آمریکا برای پیونگ یانگ حیاتی است.
پرزیدنت ترامپ پیش از دیدارش با رهبر کره شمالی تیم سیاست خارجه خود را که شامل وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی می شود، تغییر داده است.
مایک پمپئو که برای تصدی وزارت خارجه معرفی شده و جان بولتون که از دو هفته دیگر مشاور امنیت ملی کاخ سفید می شود، دیدگاههای بسیار قاطعی در مقابله با کره شمالی دارند.
دعوت از پرزیدنت ترامپ برای دیدار با رهبر کره شمالی در حالی صورت گرفت که واشنگتن و پیونگ یانگ ماههای پر تنشی را سپری کردند. کره شمالی با دهها آزمایش موشکی و اتمی، ایالات متحده را تهدید کرد و آمریکا نیز با تهدید به حمله نظامی، تحریم های شدیدی را علیه کره شمالی وضع کرد.
از زمان المپیک زمستانی تلاش هایی برای کاهش تنش صورت گرفت و در دو مراسم افتتاحیه و اختتامیه المپیک، مقام های ارشد آمریکا و کره شمالی نزدیک هم نشستند. پس از آن بود که هیئتی از کره جنوبی با رهبر کره شمالی دیدار کرد و در آن دیدار «کیم جونگ اون» تمایل خود را برای مذاکره با پرزیدنت ترامپ اعلام کرد.