لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۲۶

دیدار تاریخی رئیس جمهوری آمریکا با رهبر کره شمالی در مرز دو کره؛ پرزیدنت ترامپ: این یک لحظه تاریخی برای دنیا است


پرزیدنت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی در منطقه غیرنظامی دو کره دیدار کرد.

پرزیدنت ترامپ تبدیل به اولین رئیس جمهوری مستقر تاریخ آمریکا شد که قدم به خاک کره شمالی گذاشته است.

این دیدار تاریخی ساعتی پس از آن انجام شد که پرزیدنت ترامپ روز یکشنبه ۹ تیر در کنفرانس خبری با مون جه این، رئیس جمهوری کره جنوبی اعلام کرد در منطقه غیرنظامی دو کره با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی دیدار خواهد کرد.

پرزیدنت ترامپ با حضور در منطقه مرزی٬ ابتدا با عبور از مرز دو کره قدم در خاک کره شمالی گذاشت و سپس کیم جونگ اون در کنار رئیس جمهوری آمریکا به خاک کره جنوبی آمد. پس از آن رهبران دو کشور در یک نشست کوتاه با خبرنگاران صحبت کردند.

پرزیدنت ترامپ در خلال صحبت‌هایش با خبرنگاران از تعابیری مانند «لحظه تاریخی» و «موقعیت ویژه برای تمام دنیا» استفاده کرد و گفت که از کیم جونگ اون برای سفر به کاخ سفید دعوت خواهد کرد.

رهبر هر دو کشور عبور از مرز در کنار یکدیگر را یک «افتخار» نامیدند و پرزیدنت ترامپ از کیم جونگ اون به دلیل پذیرش درخواست غیرمنتظره ملاقات تشکر کرد. رهبر کره شمالی هم گفت که او اگرچه از این دعوت شگفت زده شده اما چون خواستار ملاقات مجدد بوده آن را پذیرفته است.

این دیدار که انتظار می‌رفت بسیار کوتاه باشد تبدیل به یک ملاقات طولانی پشت درهای بسته شد و کیم جونگ اون پس از این دیدار با بدرقه پرزیدنت ترامپ و رئیس جمهوری کره جنوبی٬ به کره شمالی بازگشت.

پس از آن پرزیدنت ترامپ به خبرنگاران گفت که دو کشور بر سر ادامه مذاکرات توافق کرده‌اند و تیم‌هایی از هر دو کشور بر روی این موضوع کار خواهند کرد.

ساعتی پیش از این دیدار تاریخی٬ پرزیدنت ترامپ در کنفرانس خبری با مون جه این، رئیس جمهوری کره جنوبی گفت که اگر او به ریاست جمهوری آمریکا انتخاب نمی‌شد، جنگ بین آمریکا و کره محتمل بود.

آقای ترامپ همچنین تاکید کرد که نه در مورد ایران و نه در مورد کره شمالی عجله نخواهد کرد و به همین دلیل تحریم‌های کره شمالی همچنان پابرجاست؛ هرچند وضعیت منطقه به کلی متفاوت از گذشته شده است.

تاریخ‌سازی پرزیدنت ترامپ

نخستین دیدار پرزیدنت دونالد ترامپ و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی روز سه شنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۷ در سنگاپور برگزار شد.

رئیس جمهوری آمریکا پس از این نشست تاریخی در مصاحبه اختصاصی با صدای آمریکا گفت: «فکر می کنم ما در آغاز یک توافق فوق العاده هستیم این توافق ورای آن چیزی است که هر کسی فکر می کرد ممکن است اتفاق بیافتد.»

دومین دیدار رهبران دو کشور اسفند ماه ۱۳۹۷ برگزار شد اما بدون توافق و پیشتر از مهلت اعلام شده، به پایان رسید. پرزیدنت ترامپ در یک کنفرانس خبری خواسته های زیاد کره شمالی را دلیل عدم توافق اعلام کرد.

آمریکا و کره شمالی از هم چه می خواهند

آمریکا خواستار خلع سلاح اتمی شبه جزیره کره و همچنین پایان برنامه موشکی پیونگ یانگ است و وعده داده است در صورت اقدام کره شمالی در این زمینه،‌ پیونگ یانگ از کمک های اقتصادی واشنگتن بهره مند می شود.

کره شمالی هم خواسته های مشخصی دارد: رفع تحریم‌های بین المللی، امضای توافقنامه نهایی صلح بر مبنای پایان جنگ کره، خروج نیروهای نظامی و تسلیحات آمریکا از شبه جزیره کره و ایجاد کانال مستقیم دیپلماتیک برای حل و فصل مسائل.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif
XS
SM
MD
LG