لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۳۷

پرزیدنت ترامپ حاضر به امضای توافق با کره شمالی نشد؛ می‌خواستند همه تحریم‌ها برداشته شود


پرزیدنت ترامپ برنامه ناهار با کیم جونگ اون را لغو کرد و دو ساعت زودتر از زمان اعلام شده، نشست خبری برگزار کرد.
پرزیدنت ترامپ برنامه ناهار با کیم جونگ اون را لغو کرد و دو ساعت زودتر از زمان اعلام شده، نشست خبری برگزار کرد.

دومین دیدار رهبران آمریکا و کره شمالی در ویتنام بدون توافق و پیشتر از مهلت اعلام شده، به پایان رسید. پرزیدنت ترامپ در یک کنفرانس خبری خواسته های زیاد کره شمالی را دلیل عدم توافق دو رهبر اعلام کرد.

رئیس جمهوری ایالات متحده و کیم جونگ اون چهارشنبه شب و پنجشنبه دیدار کردند. از پیش اعلام شده بود دو رهبر ساعت دو عصر پنجشنبه توافق مشترک امضا می کنند و بعد قرار بود پرزیدنت ترامپ در یک نشست خبری شرکت کند. ظهر پنجشنبه پرزیدنت ترامپ برنامه ناهار با رهبر کره شمالی را لغو کرد و به جای ساعت چهار، ساعت دو به همراه مایک پمپئو، وزیر خارجه ایالات متحده، در یک کنفرانس خبری با خبرنگاران شرکت کرد.

رئیس جمهوری آمریکا با تاکید بر اینکه گاهی لازم است که از مذاکره خارج شد،‌ گفت: «آنها خواسته های زیادی داشتند و به همین دلیل من تصمیم گرفتم که با آنها توافق نکنم.»

وی افزود: «کره شمالی خواستار برداشته شدن همه تحریم های بین المللی به رهبری آمریکا در مقابل برچیدن تاسیسات هسته‌ای یونگ‌بیون شد.»

ایالات متحده پیشتر اعلام کرده بود تا زمانی که کره شمالی اقدامات مشخصی برای توقف برنامه هسته‌ای و موشکی خود برندارد، تحریم ها را لغو نخواهد کرد.

رئیس جمهوری آمریکا گفت: «اگر می خواستم، می توانستم امروز یک توافق با آنها امضا کنم. اما من حاضر نیستم یک توافق بد را امضا کنم.»

با اینکه در این دور از دیدارها توافقی به امضا نرسید، اما پرزیدنت ترامپ و مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا از روند مذاکرات ابراز رضایت کرده و گفتند که به آینده مذاکرات دو کشور خوشبین هستند؛ هرچند زمانی برای مذاکره بعدی اعلام نشد.

پرزیدنت ترامپ این دو روز را «بسیار سازنده» توصیف کرد و تاکید کرد: «ما هیچ امتیازی از دست نداده‌ایم.»

آمریکا و کره شمالی از هم چه می خواهند

خواسته های دو طرف از مدت ها پیش مشخص شد و تقریبا در این ماه‌ها ثابت بوده است.

آمریکا خواستار خلع سلاح اتمی شبه جزیره کره و همچنین پایان برنامه موشکی پیونگ یانگ است و وعده داده است در صورت اقدام کره شمالی در این زمینه،‌ پیونگ یانگ از کمک های اقتصادی واشنگتن بهره مند می شود.

کره شمالی هم خواسته های مشخصی دارد: رفع تحریم‌های بین المللی، امضای توافقنامه نهایی صلح بر مبنای پایان جنگ کره، خروج نیروهای نظامی و تسلیحات آمریکا از شبه جزیره کره و ایجاد کانال مستقیم دیپلماتیک برای حل و فصل مسائل.

میزبانی ویتنام

دومین نشست مشترک آمریکا و کره شمالی در حالی در هانوی پایتخت ویتنام برگزار شد که انتخاب این شهر خود پیامی را منتقل می کند. ویتنام در چند دهه گذشته متحد کره شمالی بوده است، اما این کشور سوسیالیستی با تغییر رویه خود توانسته وضعیت اقتصادی بهتری برای خود بسازد. ویتنام از سال ۲۰۰۷ به سازمان تجارت جهانی پیوست و در میزبانی نشست اخیر پیشقدم شد.

مقام های ویتنام قصد دارند در یک تور به رهبر کره شمالی،‌ موفقیت های اقتصادی خود را به او نشان دهند. یک روزنامه نگار در هانوی به صدای آمریکا گفت که پیام ویتنام به کیم جونگ اون ساده است: بدون موشک هم می توان پیشرفت کرد.

از سوی دیگر، استقبال رهبر کره شمالی می تواند نشانه ای از تمایل رهبر جوان کره شمالی برای تغییر در وضعیت کشورش باشد؛ کشوری که در دو دهه گذشته به دلیل برنامه هسته‌ای و موشکی خود با سنگین‌ترین تحریم‌ها مواجه بوده است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG