بخش انگلیسی صدای آمریکا - پرزیدنت ترامپ اعلام کرده است که ۲۷ و ۲۸ فوریه در ویتنام با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، دیدار می کند.
کارشناسان در گفتگو با صدای آمریکا می گویند زمان اجلاس بعدی و مکان آن معانی خاصی دارند.
سونگ یون لی، استاد بنیاد کره در دانشگاه تافتز، می گوید کیم ایل سونگ، رهبر پیشین کره شمالی، هنگام سقوط سایگون «به پکن رفت و از مائو تسونگ و دیگر مقام ها خواست به او کمک کنند همان راه هانوی را برود... زیرا ایالات متحده را مجبور به امضای موافقتنامه صلح و ترک آن کشور کرده بود».
لی گفت: «ویتنام الگویی عالی برای رژیم کیم است.»
سونگ یون لی معتقد است ترامپ عملا به کیم خواهد گفت: «هی، به ویتنام نگاه کن. ما (ایالت متحده) در گذشته رابطه بسیار خصمانه ای با ویتنام داشتیم، اما مشکلات را ترمیم کرده ایم. ویتنام یک دیکتاتوری تک حزبی کمونیستی باقی مانده، اما ثروتمند شده است. شما هم می توانید چنین کنید.»
هری کازیانیس، مدیر «مرکز امنیت ملی»، می گوید طول زمان اجلاس پیش رو قابل توجه است و می تواند نکاتی بزرگ را در بر داشته باشد. فکر می کنم کارهایی حول و حوش یک اعلامیه صلح در دست انجام است. من همچنین تصور می کنم که کره شمالی با جدیت فراوان به ایالات متحده، سئول و هر کس که گوش شنوایی دارد پیام داده است که خواهان گونه ای تخفیف در تحریم ها است.»
استیون بیگن، نماینده ایالات متحده در امور کره شمالی، هفته پیش گفته بود: «ما در تعامل دیپلماتیک با کره شمالی تلاش می کنیم دریابیم که آیا با تغییر رویکرد خودمان می توانیم مسیر سیاست های آن ها را تغییر بدهیم.»
به باور کازیانیس برای حرکت دادن کره شمالی به سمت خلع سلاح «از منظر منطقی» لازم است به اقدامات متقابل گام به گام دست زد.
اما لی می گوید تکرار این که ما باید به ۷۰ سال خصومت در شبه جزیره کره پایان بدهیم، تائیدی است بر گفته های کیم. اگر چه جنگ کره با یک توافق صلح رسمی در ۱۹۵۳ به پایان نرسید، اما شبه جزیره کره در این چند دهه شرایط جنگی نداشته و در گونه ای «صلح ناکامل» بوده است.
کازیانیس معتقد است کیم و ترامپ هر دو باید مخاطب داخلی شان را در نظر داشته باشند.