یادداشتی در وبسایت روزنامه هیل از سباستین گورکا، مشاور پیشین پرزیدنت ترامپ
از پایان جنگ سرد تا کنون چنین استراتژی امنیت ملی در آمریکا سابقه نداشته است. پس از فروریختن دیوار برلین در نهم نوامبر ۱۹۸۹ ما چنان متوجه مزایای صلح بودیم که فراموش کردیم امنیت ملی در نبود «اتحاد جماهیر شوروی» و «پیمان ورشو» چه معنایی دارد.
پس از یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ کاخ سفید دوره ریاست جمهوری جرج بوش سیاست خام نومحافظه کارانه ای را دنبال کرد که در آن تصور می شد دولت منتخب مردم به سبک آمریکایی در همه جا حتی در افغانستان و عراق به زور اسلحه قابل پیاده است.
در سال های اخیر، باراک اوباما سیاست «هدایت از پس صحنه» یا «شکیبایی استراتژیک» را در پیش گرفت که آمریکا را مشکل می دید و اجازه می داد دیگر کشورها در شکل دادن به واقعیت جهانی نقش داشته باشند.
مفهوم «واقع بینی اصولی» مطرح در استراتژی امنیت ملی نوین پرزیدنت ترامپ یعنی نگاه به جهان آن گونه که هست، نه از منظر فیلترهای ایدئولوژیک. در نتیجه، ما در پی تحمیل نظام سیاسی مان بر دیگران نخواهیم بود یا درگیر ماجراجویی های خارجی احمقانه و پر هزینه نمی شویم. اما درباره تهدیدهای پیش رو صادقانه موضع گرفته و برای تامین امنیت تمام آمریکایی ها علیه آن تهدیدها اقدام می کنیم.