مقامات آمریکا می گویند این کشور در صدد است مین های زمینی را که برای استفاده علیه انسان ها ساخته شده، به تدریج برچیند.
دولت آقای اوباما می گوید ایالات متحده از این به بعد مین ضد نفر تولید یا خریداری نخواهد کرد؛ و درنظردارد در نهایت به «پیمان بین المللی منع کاربرد مین های ضدنفر» بپیوندد.
این خبر در کنفرانس ماپوتو در موزامبیک – که برای مرور و بررسی پیمان بعد از ۱۵ سال تشکیل شده بود – اعلام شد. «پیمان بین المللی منع کاربرد مین های ضدنفر» به کنوانسیون اوتاوا نیز معروف است.
کِیتلین هِیدن، سخنگوی شورای امنیت ملی گفته که هیأت آمریکایی روشن کرد که این کشور «مجدانه راه حل هایی را دنبال می کند که با کنوانسیون اتاوا مطابقت دارد و در نهایت به آمریکا اجازه می دهد به این پیمان بپیوندد.»
با این همه، استیو گوس، مدیر بخش تسلیحات دیده بان حقوق بشر و رئیس کمپین ایالات متحده برای منع کاربرد مین های زمینی، می گوید تنها اعلام تصمیم آمریکا کافی نیست:
«این که ایالات متحده تأیید کند که این نوع سلاح به خاطر آسیبی که به انسان ها وارد می کند باید منع شود، اما گزینه استفاده از آن را در سال های آینده برای خود محفوظ بدارد، کافی نیست.» آقای گوس افزود آمریکا باید تاریخی را برای پیوستن به پیمان تعیین کند، متعهد شود که از این سلاح استفاده نمی کند، و دست به کار برچیدن و نابود کردن مین های زمینی شود.
از سال ۱۹۹۷ (۱۳۷۶)، یعنی همان سالی که منع تولید مین های زمینی تصویب شد – ایالات متحده مین ضد نفر تولید نکرده؛ اما دیده بان حقوق بشر می گوید بر این باور است که تعداد مین های ساعتی و ضدنفر آمریکا به نُه میلیون می رسد.
در مجموع، ۱۶۱ کشور کنوانسیون اتاوا را امضا کرده اند. این پیمان از سال ۱۹۹۹ (۱۳۷۸) به اجرا درآمد؛ اما چین، هند، پاکستان، روسیه و ایالات متحده جزو امضاکنندگان این پیمان نیستند.