وزیر انرژی آمریکا توافق جامع هسته ای قدرت های بزرگ جهان با ایران را ناشی از ترکیبی از علم و دیپلماسی خواند، که با همکاری سیاستمداران و دانشمندان طرف های درگیر میسر شد.
ارنست مونیز که خود فیزیکدان هسته ای است، در گفتگوهای اتمی با ایران نقش عمده ای بر عهده داشت. او روز دوشنبه در نشستی در دانشگاه براون در شهر پراویدنس ایالت رودآیلند، در مورد توافقنامه جامع هسته ای ایران، امنیت هسته ای، چالش های آب و هوا و اقلیمی، و انرژی های پاک سخنرانی کرد.
وی همچنین همکاری جامعه بین المللی در اعمال تحریم های گسترده علیه برنامه هسته ای ایران را دلیل دیگر موفقیت در رسیدن به توافق با ایران خواند.
آقای مونیز درباره امنیت هسته ای گفت: "تاکید می کنم که وزارت انرژی آمریکا در مورد دو مساله بین المللی درگیر است؛ یکی امنیت هسته ای که موارد نگرانی بسیاری در آن وجود دارد، از جمله فعالیت های مصیبت بار اخیر در بلژیک و ظاهرا تمایل آن گروه به مسائل هسته ای. و دیگری مساله آب و هوا و انرژی های پاک."
وزیر انرژی آمریکا گفت: "وزارت انرژی مسئولیت گسترده ای در زمینه امنیت هسته ای دارد. در ۲۰ سال اخیر موفقیت بسیاری در بازدارندگی هسته ای و عدم نیاز به آزمایش های هسته ای حاصل شده است. ما در مورد گسترش تسلیحات هسته ای و به ویژه از میان بردن مواد هسته ای که امکان انفجار آنها وجود دارد، یا خطر تولید بمب های کثیف، و همچنین مقابله با تروریسم هسته ای مسئولیت داریم."
او گفت به رغم تدابیر در نظر گرفته شده، میزان زیادی مواد هسته ای در جهان وجود دارد که باید تحت کنترل قرار گیرد.
ارنست مونیز همچنین نوآوری را عاملی مهم و اساسی در مقابله با چالش های تغییر آب و هوا و از میان بردن گاز کربنیک خواند.
او گفت: "نوآوری همچنان موجب کاهش هزینه انرژی پاک می شود. ما در سال های اخیر در بسیاری از فناوری ها موفق بوده ایم و در دهه بعدی نیز نیازمند فناوری های بیشتری هستیم."