بخش انگلیسی صدای آمریکا - دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه هشتم خرداد یک فرمان اجرایی را با هدف افزایش توانایی دولت برای نظارت بر شبکههای اجتماعی امضا کرد.
رئیس جمهوری ایالات متحده عصر پنجشنبه ۸ خرداد و پیش از امضای این فرمان اجرایی در کاخ سفید، همراه با ویلیام بار دادستان کل آمریکا، در یک نشست خبری شرکت کرد. پرزیدنت ترامپ در این نشست گفت: «من امروز یک فرمان اجرایی را برای محافظت و پاسداری از آزادی بیان و حقوق مردم آمریکا امضا میکنم.»
رئیس جمهوری آمریکا با اشاره به اینکه صاحبان شبکه های اجتماعی قدرت بسیار زیاد و بدون نظارتی دارند، گفت که هدف از امضای فرمان این است که محافظت قانونی که این شبکههای اجتماعی در قبال پذیرش مسئولیت خود در سانسور محتوا دارند، اصلاح شود.
نشریه هیل پنجشنبه شب نوشت: عمده تمرکز پرزیدنت ترامپ بر قانونی است که به شبکههای اجتماعی در برابر محتوای منتشر شده از سوی طرف ثالث مصونیت میدهد.
براساس بندی از یک قانون در آمریکا، شرکتهای آنلاین مثل توئیتر و فیسبوک مسئول محتوایی که کاربران روی این پلتفرمها منتشر میکنند، نیستند اما در عین حال از حفاظت قانونی برخوردارند که محتوای نامناسب مثل تصاویر مستهجن یا تجاوز را حذف کنند.
دستور پرزیدنت ترامپ به این بند قانونی اشاره دارد و میگوید اگر یک شبکه اجتماعی پست کاربران را ویرایش کند، دیگر مشمول مصونیت این قانون نخواهد بود. رئیس جمهوری آمریکا از دادستان کل آمریکا خواست فورا پیش نویسی برای تغییر این قانون به کنگره ارایه دهد.
صدور فرمان بعد از اقدام توئیتر
فرمان اجرایی پرزیدنت ترامپ درباره شبکههای اجتماعی تنها دو روز بعد از اقدام توئیتر و اعتراض رئیس جمهوری آمریکا صورت میگیرد.
پرزیدنت ترامپ سه شنبه ۸ خرداد در دو توئیت با بیان این که رای دادن از طریق پست در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا به «تقلب» گسترده منجر میشود، پیشبینی کرده بود که صندوقهای پستی سرقت میشوند، برگههای رای جعل و حتی به طور غیرقانونی چاپ میشوند، و به طور جعلی امضا میشوند.
توئیتر با گذاشتن یک علامت ! در پائین آن، از بینندگان توئیت پرزیدنت ترامپ خواست با کلیک بر روی یک لینک، «حقایق» را درباره رای به صورت پستی دریافت کنند.
رئیس جمهوری ایالات متحده در یک توئیت به این اقدام شرکت توئیتر انتقاد کرد و آن را دخالت در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۰ دانست.
پرزیدنت دونالد ترامپ در توییتی نوشت: «توئیتر اکنون در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۰ دخالت میکند. آنها میگویند، اظهارات من درباره این که رای دادن از طریق پست به فساد و تقلب گسترده منجر خواهد شد، براساس راستیآزمایی رسانههای جعلی سیانان و واشنگتن پست، [که متعلق به شرکت] آمازون است، نادرست است.»
او در ادامه نوشت: «توئیتر دارد آزادیبیان را کاملا خفه میکند و من، به عنوان رئیسجمهوری، اجازه نخواهم داد چنین اتفاقی رخ دهد!»
شرکت توئیتر به فرمان اجرایی پرزیدنت ترامپ واکنش نشان داد و در توئیتی نوشت که این رویکرد سیاسی است و بند ۲۳۰ قانون از نوآوری و آزادی بیان در آمریکا حراست می کند و متکی بر ارزش های دمکراتیک است.
نانسی پلوسی رئیس دموکرات مجلس نمایندگان بیانیهای درباره فرمان اجرایی پرزیدنت ترامپ صادر کرد و روی توئیتر خود قرار داد. او از اقدام توئیتر برای «فکت چک» استقبال کرد و آن را نخستین قدم برای حفاظت از درستی انتخابات آمریکا دانست.
پرزیدنت دونالد ترامپ در توئیتر بیش از ۸۰ میلیون دنبالکننده دارد.
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۰ در حالی قرار است برگزار شود که با توجه به شیوع کرونا، مسئولان ایالتهای مختلف در حال بررسی رأیدهی پستی هستند.