امروز سیزدهمین سالروز ناپدید شدن باب لوینسون افسر پیشین افبیآی در ایران است. همزمان برخی مقامهای ارشد آمریکا ضمن یادآوری از او، خواستار پاسخگویی جمهوری اسلامی و تلاش ایران برای آزادی او سایر گروگانهای آمریکایی شدند.
رابرت (باب) لوینسون، کارمند بازنشسته بخش مبارزه با جرائم سازمان یافته پلیس فدرال آمریکا (افبیآی) که ۱۳ سال پیش برای تحقیق درباره قاچاق سیگار به جزیره کیش سفر کرده بود، در ایران ناپدید شد.
مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا عصر دوشنبه در بیانیهای از جمهوری اسلامی خواست با ایالات متحده برای بازگشت باب لوینسون همکاری کند.
وزیر خارجه آمریکا نوشت بازگرداندن همه گروگانهای آمریکایی که به اشتباه بازداشت و زندانی شدهاند، از جمله اولویتهای پرزیدنت ترامپ است.
خانواده آقای لوینسون هم عصر دوشنبه ۱۹ اسفند با صدور بیانیهای ضمن یادآوری اینکه او ۱۳ سال پیش در جزیره کیش ایران ناپدید شد، از صدور حکم دادگاهی در شهر واشنگتن خبر دادند که جمهوری اسلامی ایران را درباره آنچه بر آقای لوینسون روی داده، مسئول میداند. خانواده لوینسون تاکید کرد که بر تلاش برای مشخص شدن سرنوشت او ادامه میدهد.
در همین رابطه، حساب توئیتری شورای امنیت ملی کاخ سفید روز دوشنبه ۱۹ اسفند با انتشار پیامی به نقل از رابرت اوبراین، مشاور امنیت ملی کاخ سفید نوشت: «در سیزدهمین سالروز دستگیری باب لوینسون، ما به یاد او و خانوادهاش هستیم و برایشان دعا میکنیم.»
مشاور امنیت ملی کاخ سفید در این پیام افزود: «زمان آن رسیده که ایران [برای آزادی او] دست به کار شود.»
روز دوشنبه ۱۹ اسفند همچنین ریچارد گرنل، مدیر موقت اطلاعات ملی آمریکا با انتشار پیامی در توئیتر گفت: «امروز سیزدهمین سالروز ناپدید شدن باب لوینسون در ایران است. مدت گروگان بودن [باب لوینسون] طولانیتر از هر آمریکایی دیگری است.»
آقای گرنل در این توئیت افزود: «هر شهروند آمریکا باید نام او را بداند. هر آمریکایی باید برای خانواده فوقالعاده او دعا کند. ما باید باب را به خانه بازگردانیم. ایران، مسئول است.»
پیش از این، کریس اسمیت عضو جمهوریخواه کنگره آمریکا در گفتگوی اختصاصی با صدای آمریکا خواستار این شده بود که ایران لوینسون و سایر گروگانهای امریکایی را آزاد کند.
دولت ایالات متحده تا ۲۵ میلیون دلار برای اطلاعاتی که به پیدا شدن و بازگشت امن و سلامت باب لوینسون منجر شود، جایزه تعیین کرده است.
اف بی آی در آمریکا و سفارتخانههای آمریکا در سایر کشورها برای دریافت این اطلاعات تعیین شدهاند.
در حال حاضر چندین شهروند آمریکایی و غیرآمریکایی از جمله سیامک و باقر نمازی، نازنین زاغری رتکلیف، احمدرضا جلالی، و ارس امیری در ایران زندانی هستند.