لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۴۳

پرزیدنت ترامپ و امیر کویت امروز دیدار می کنند؛ توجه به تنش قطر و نقش مداخله‌گر ایران


اردیبهشت ماه نیز پرزیدنت ترامپ و امیر کویت در عربستان دیدار کرده بودند.
اردیبهشت ماه نیز پرزیدنت ترامپ و امیر کویت در عربستان دیدار کرده بودند.

پرزیدنت دونالد ترامپ روز پنجشنبه در کاخ سفید میزبان «شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح» امیر کویت است تا درباره مسائل منطقه ای، کاهش تنش منطقه ای با قطر، نقش مداخله گرایانه ایران در کشورهای منطقه و همکاری های امنیتی و اقتصادی با آمریکا گفتگو کند.

کاخ سفید هفته پیش در بیانیه ای گفت دیدار امیر کویت از واشنگتن مصادف با دومین دور از گفتگوهای سالانه استراتژیک بین دو کشور است که در سطح وزرای کابینه دو کشور برگزار می شود.

گرچه مسائل منطقه ای از قبیل مناقشه بر سر نقش قطر در حمایت از گروه های تروریستی و سیاست های بی ثبات کننده ایران در منطقه از موضوع هایی است که در باره آن در ملاقات امیر کویت با پرزیدنت ترامپ گفتگو خواهد شد اما تعمیق روابط دو جانبه، سهم اصلی را در این دیدار به خود اختصاص می دهد.

هدر ناوئرت ، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، پیشتر گفته بود آمریکا برای کاهش تنش با قطر با کویت همکاری می کند.

وی گفته بود: دولت کویت دوست خوب ایالات متحده است. امیر کویت در میانجی گری و برخورد با مناقشه شورای همکاری کشورهای خلیج فارس با قطر، بسیار مفید رفتار کرده است. ما به همکاری با دولت و امیر کویت برای حل این مناقشه ادامه می دهیم.

به گزارش نشنال، روزنامه انگلیسی زبان که در امارات متحده عربی منتشر می شود، تعمیق روابط امنیتی و اقتصادی بین کویت و واشنگتن ، اولویت این دیدار توصیف شده است.

پخش زنده نشست خبری پرزیدنت ترامپ و امیر کویت از تلویزیون، سایت، فیسبوک و یوتیوب صدای آمریکا

امیر کویت که چهار سال قبل به واشنگتن سفر کرده بود ، روز پنجشنبه در راس هیاتی بزرگ در واشنگتن است که شامل، وزیر خارجه، وزیر کشور، وزیر دارایی و معاون گارد ملی کویت است.

سفیر کویت در واشنگتن ، دیدار امیر کشورش از واشنگتن را تاریخی و آغازی برای دوران جدیدی در روابط فیمابین ، توصیف کرده است.

مقام های آمریکائی و کویت ، در چارچوب مسائل منطقه ای در باره فعالیت های ایران و راه های جلوگیری از دخالت های ایران در کشورهای منطقه گفتگو خواهند کرد.

دولت کویت، کمتر از دو ماه قبل به ایران دستور داد از حضور دیپلماتیک در کویت بکاهد و پانزده دیپلمات از نوزده دیپلمات در سفارت ایران از جمله سفیر را از کویت اخراج کرد.

مقام های کویتی، دفاتر نظامی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران را در واکنش به آن چه که ارتباط با مراکز جاسوسی و ترور خوانده بودند، بستند.

کویت در ۲۵ ساله گذشته، متحد اصلی آمریکا در خاورمیانه بوده است و میزبان بیش از پانزده هزار نیروی نظامی آمریکاست. کویت نقش هدایت گری در تامین کمک های نوعدوستانه در منطقه داشته است.

روابط مستحکم دو کشور آمریکا و کویت ، ریشه در جنگ ۲۶ سال پیش موسوم به جنگ خلیج فارس دارد که آمریکا، کویت را از دست ارتش صدام حسین نجات داد.

تعامل کویت با دولت های تحت کنترل شیعیان در ایران و عراق ، کویت را از دیگر متحدان آمریکا در منطقه متمایز ساخته است. کویت از توافق هسته ای ایران با جامعه جهانی حمایت می کند اما در عین حال، از حمایت ایران از گروه های پیکارجو در سراسر منطقه نیز نگران است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG