لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۰۲

ماموریت دشوار مایک پنس معاون رئیس جمهوری آمریکا در سفر به خاورمیانه


سفر معاون رئیس جمهوری ایالات متحده به سه کشور خاورمیانه، تکمیل کننده دیداری است که پرزیدنت ترامپ از عربستان به عمل آورد و هدف آن از جمله ایجاد هماهنگی بین کشورهای منطقه در برابر ایران، بحران سوریه و دیگر معضلات این منطقه است.

مایک پنس که ابتدا رهسپار قاهره می شود، در پایان دیدار از مصر به اردن می رود و شامگاه روز یکشنبه به اسرائیل می رود و فردای آن روز سخنرانی مهمی در کِنِسِت (پارلمان اسرائیل) ایراد خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، صلح بین اسرائیل و فلسطینیان، مبارزه با تروریسم، آینده سوریه و سیاست های ایران در منطقه، از جمله مطالب مهمی خواهد بود که مایک پنس در دیدار با سران سه کشور با آن ها در میان خواهد گذاشت.

خبرگزاری فرانسه نوشت که دیدار معاون رئیس جمهوری ایالات متحده از مصر و اردن به خاطر سیاست جدید امریکا در قبال اورشلیم شاید کمی با مشکل روبرو باشد. دولت های عمان و قاهره، هر دو در شمار کشورهایی هستند که از ایالات متحده کمک مالی چشمگیری دریافت می کنند – ولی دولت آمریکا از میزان کمک های خود به آژانس کمک به پناهندگان فلسطینی کاسته است و این امر موجب سردگمی سران اردن و مصر شده که در قبال این تصمیم ایالات متحده چه سیاستی باید در پیش گیرند.

در ادامه گزارش آمده است که دیدار مایک پنس از منطقه در شرائطی انجام می گیرد که تنش بسیار زیادی در روابط فلسطینیان با ایالات متحده به وجود آمده است. این بحران به علت آن است که پرزیدنت ترامپ اورشلیم را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخته، تصمیم به انتقال سفارتخانه خود را به اورشلیم گرفته و کمک به آژانس یاری رسانی به پناهندگان فلسطینی را ۶۵ میلیون دلار کاهش داده است.

از دیدگاه این خبرگزاری، مشکل رئیس جمهوری مصر پرزیدنت عبدالفتاح السیسی، و پادشاه اردن ملک عبدالله دوم آن است که چگونه دوستی مستحکم خود با ایالات متحده را حفظ کنند و همزمان متهم نشوند که به منافع فلسطینی ها بی توجهی کرده اند.

مصر و اردن، هر دو به ادامه کمک های نظامی و مالی ایالات متحده سخت نیاز دارند و به آن وابسته هستند و بسیار مایلند که این روابط نه تنها حفظ شود، بلکه هرچه بیشتر گسترش یابد.

با توجه به این که بیش از نیمی از جمعیت اردن را فلسطینی ها تشکیل می دهند، مساله دفاع از منافع فلسطینی ها و موضعگیری در مورد کاهش کمک مالی آمریکا به آژانس یاری رسانی به پناهندگان فلسطینی، وضع حساس تری به خود می گیرد.

اردن در حال حاضر با مشکلات اقتصادی و افزایش بیکاری روبروست و کاهش کمک مالی آمریکا به فلسطینیان ممکن است بر وضع مالی دولت عمان نیز تاثیرگذار باشد.

به گزارش روزنامه «ییسرائل هَیوم» (اسرائیل امروز) پیش از آغاز دیدار معاون رئیس جمهوری آمریکا از اسرائیل، حقوقدان جیسون گرینبلات که از جانب پرزیدنت ترامپ به عنوان فرستاده صلح اسرائیلی – فلسطینی منصوب شده به اورشلیم رفته است و گفته می شود که تا پایان دیدار مایک پنس از اسرائیل در آن کشور می ماند.

گفته می شود یکی از موضوع هایی که ناخرسندی فلسطینیان را بیشتر کرده، این احتمال است که مایک پنس بخواهد به طور رسمی به زیارت «دیوار ندبه» در شرق اورشلیم برود. این مکان که اسم رسمی آن «دیوار غربی» است تنها بازمانده بیت المقدس یهود است و مقدس ترین مکان برای آن ها به شمار می آید.

فلسطینیان شرق اورشلیم را به عنوان پایتخت کشور آینده خود مطالبه می کنند، که در واقع مفهوم آن تسلط بر اماکن مقدس هر سه دین یکتاپرست، یعنی اسلام، یهودیت و مسیحیت در این منطقه می باشد.

پرزیدنت ترامپ و رهبران آمریکایی از این مکان دیدن کرده و حتی ادای نیایش کرده اند. ولی همه این دیدارها «به طور شخصی» انجام گرفته و اکنون گفته می شود که مایک پنس می خواهد این زیارت را در سمت معاون رئیس جمهوری ایالات متحده انجام دهد – که این، یکی دیگر از علل ناخشنودی فلسطینیان است.

در همین رابطه، وبسایت خبری «میدل ایست آی» (چشم خاورمیانه) در یک گزارش تحلیلی نوشت که معاون رئیس جمهوری ایالات متحده یک باورمند مسیحی وابسته به کلیسای انجیلی است و مدافع مسیحیان وخواهان اعطای ازادی های دینی به اقلیت های مذهبی در خاورمیانه است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG