لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۴۶

پرونده شکایت خانواده‌های قربانیان حملات گروه عراقی «المهدی» از فایزر و آسترازنکا بار دیگر به جریان می‌افتد


لوگوی شرکت فایزر در مقر آن در نیویورک
لوگوی شرکت فایزر در مقر آن در نیویورک

یک دادگاه تجدید نظر در آمریکا روز سه شنبه ۱۴ دی شکایتی را که علیه شرکت‌های آسترازنکا و فایزر به دلیل قرارداد آنها با وزارت بهداشت عراق مطرح شده است، احیا کرد.

شاکیان این پرونده می‌گویند این شرکت‌ها به تامین مالی تروریسم، که منجر به کشته شدن آمریکایی‌ها در دوران جنگ در عراق شد، کمک کرده‌‌اند.

به گزارش رویترز، شاکیان مدعی هستند که وزارت بهداشت عراق تحت کنترل یک گروه شبه نظامی عراقی به نام «جیش المهدی» است که مورد پشتیبانی حزب‌الله قرار دارد. آنها می‌گویند ۲۱ شرکت دارویی و تجهیزات پزشکی آمریکایی و اروپایی طرف شکایت در اقدامی مفسدانه، وجوهی را پرداخته‌اند تا بتوانند قراردادهای مربوط به تامین تجیهزات پزشکی امضا کنند.

نمایندگان پنج شرکت - آسترازنکا، هولدینگ خدمات سلامت جنرال الکتریک در آمریکا، جانسون‌اند‌جانسون، هوفمان لا روش، و فایزر - در بیانیه ای مشترک گفتند که ادامه روند دادگاه «نشان خواهد داد که این شرکت‌ها به هیچ وجه مسئولیتی ندارند.»

یک دادگاه تجدید نظر در منطقه واشنگتن دی‌سی، پایتخت آمریکا، پرونده شکایت اعضای خانواده قربانیان حملات «گروه مهدی» در عراق را احیا کرد. یک قاضی فدرال در سال ۲۰۲۰ این شکایت را رد کرده بود.

وکلای این شرکت‌ها به دادگاه تجدید نظر گفتند که پس از حمله آمریکا به عراق و سرنگونی صدام حسین، دیکتاتور عراق، در سال ۲۰۰۳، این شرکت‌ها «مداواهای ویژه نجات جان بیماران مبتلا به سرطان سینه، داروهای بیماران هموفیلی، و دستگاه‌‌های سونوگرافی، الکتروکاردیوگرام، و سایر کالاهای پزشکی» را به دولت عراق ارائه کردند.

یک وکیل شرکت‌های پزشکی در ماه سپتامبر به دادگاه گفت صدور حکم‌ علیه این شرکت‌ها «بر تمایل شرکت‌ها و سازمان‌های غیردولتی برای انجام فعالیت‌های ضروری که اغلب به درخواست دولت‌، در مناطق آشفته مطرح می‌شود، اثر به شدت وحشتناکی خواهد داشت.»

به نوشته رویترز، جاشوا برنسون، وکیل خانواده‌های شاکی، برای اظهار نظر در دسترس نبود.

XS
SM
MD
LG