دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، با اشاره به ناکامی دوباره ایران برای پرتاب ماهواره به مدار زمین، گفت ایرانیها میخواستند یک موشک بزرگ پرتاب کنند که موفقیتآمیز نبود.
رئیس جمهوری آمریکا پیشتر در روز جمعه نیز در توئیتی اعلام کرد ایالات متحده هیچ نقشی در انفجار در سایت موشکی ایران نداشته و ابراز امیدواری کرد جزئیات آن روشن شود.
برنامه موشکی جمهوری اسلامی طی سالهای اخیر با اعتراض بسیاری از کشورها روبهرو شده است. تا زمستان سال ۱۳۹۶ که آمریکا موضوع آزمایش های موشکی بالیستیک ایران را در شورای امنیت مطرح کرد، سپاه پاسداران این آزمایشها را به طور مداوم انجام میداد.
ایران طی سالهای اخیر دست به انجام آزمایشهای موشکی زده است که روی برخی از آنها به زبانهای مختلف، از جمله عبری، شعار «نابودی اسرائیل» نقش بسته بود.
جمهوری اسلامی همچنین مدتها است که برای پرتاب ماهواره به فضا با استفاده از موشک تلاش میکند.
مقامات ایالات متحده بارها اعلام کردهاند که آزمایشهای موشکی ایران خلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان مل متحد است. قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که بعد از برجام تصویب شد، ایران را از آزمایش موشکهای بالستیک با قابلیت حمل کلاهک اتمی منع کرده است. کارشناسان میگویند که اگر ایران بتواند با ماهوارهبرهای خود محموله به فضا بفرستد، بدان معنی است که میتواند کلاهک هستهای نیز روی ماهوارهبرها نصب کند.
جاناتان کوهن، سرپرست نمایندگی آمریکا در سازمان ملل متحد، اسفند ماه سال گذشته و به دنبال سه آزمایش موشکی ایران، خواستار «بازگرداندن محدودیتهای شدید بین المللی» علیه جمهوری اسلامی شده بود.
دولت پرزیدنت ترامپ در یکسال اخیر فشار حداکثری بر ایران گذاشته و می گوید رژیم ایران باید مثل یک کشور عادی رفتار کند و از تلاش برای دستیابی به جنگافزارهای هستهای، برنامه گسترده موشکی، کمک به تروریسم، و سایر اقدامات تنش برانگیز خود دست بردارد.