دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، در پیامی در توئیتر اعلام کرد ایالات متحده هیچ نقشی در حادثه انفجار موشک ایران نداشته و ابراز امیدواری کرد که جزئیات این حادثه روشن شود.
پرزیدنت ترامپ روز جمعه هشتم شهریور ماه در این توئیت نوشت: «ایالات متحده آمریکا هیچ نقشی در حادثه فاجعهبار روی داده در جریان مراحل نهایی آمادهسازی شلیک پرتابگر سفیر در سایت پرتاب شماره یک سمنان در ایران نداشته است.»
رئیس جمهوری آمریکا افزوده است: «بهترین آرزوها را برای ایران دارم و برایشان در شناسایی جزئیات اتفاق رویداده در سایت شماره یک آرزوی موفقیت میکنم.»
روز پنجشنبه هفتم شهریور ماه گزارش شد یک آزمایش موشکی جمهوری اسلامی با شکست روبرو شده است. این تصاویر که از فراز محلی موسوم به مرکز تحقیقات فضایی امام خمینی گرفته شده، نشان میدهد ستونی از دود از سکوی پرتاب به هوا برخاسته است.
دِیو شمرلر، کارشناس انستیتوی مطالعات بینالمللی میدلبری، به شبکه رادیویی انپیآر گفت که به احتمال زیاد یک دستگاه حامل موشک پرتابگر، روی سکو منفجر شده است. این سومین باری است که ایران موشک پرتابگر فضا را آزمایش کرده و با شکست روبرو میشود.
از مشخصات دقیق این موشک و یا حادثه خبری منتشر نشده است. به گزارش انپیآر، موشکهای پرتابگر ایران با نام سفیر، برای انتقال ماهوارههای کوچک به فضا طراحی شده است.
برنامه موشکی جمهوری اسلامی طی سالهای اخیر با اعتراض بسیاری از کشورها انجام شده است.تا زمستان سال ۱۳۹۶ که آمریکا موضوع آزمایش های موشکی بالیستیک ایران را در شورای امنیت مطرح کرد، سپاه پاسداران این آزمایشها را به طور مداوم انجام میداد.
ایران طی سالهای اخیر دست به انجام آزمایشهای موشکی زده است که روی برخی از آنها به زبانهای مختلف، از جمله عبری، شعار «نابودی اسرائیل» نقش بسته بود.
جمهوری اسلامی در ماههای اخیر همچنین برای پرتاب ماهواره به فضا با استفاده از موشک تلاش کرده است.
مقامهای ایالات متحده بارها اعلام کردهاند که آزمایشهای موشکی ایران خلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان مل متحد است.
دولت پرزیدنت ترامپ در یکسال اخیر فشار حداکثری را بر ایران اعمال کرده و گفته است که رژیم ایران باید مثل یک کشور عادی رفتار کند و از تلاش برای دستیابی به جنگافزارهای هستهای، برنامه گسترده موشکی، کمک به تروریسم، و سایر اقدامات تنش برانگیز خود دست بردارد.