لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۵۶

یک آمریکایی دیگر در ایران به ۱۰ سال زندان محکوم شد؛ اینبار به اتهام توهین به رهبری


غیر از باب لوینسون که شرایط او معلوم نیست، بقیه آمریکایی های زندانی در ایران به ده سال محکوم شده اند.
غیر از باب لوینسون که شرایط او معلوم نیست، بقیه آمریکایی های زندانی در ایران به ده سال محکوم شده اند.

یک هفته بعد از خبر اعلام محکومیت یک آمریکایی در ایران، روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد، « مایکل وایت» نظامی پیشین آمریکایی که در ایران به تازگی به ده سال زندان محکوم شده، برای «توهین به رهبری» این مجازات را گرفته است.

نیویورک تایمز نوشت:‌ مایکل وایت عضو سابق نیروی دریایی آمریکا که اهل کالیفرنیا است، به جرم توهین به رهبر جمهوری اسلامی و همچنین پست کردن برخی عکس های خصوصی روی شبکه های اجتماعی در زمان دیدار با دوست دخترش در ایران، به ده سال زندان محکوم شد.

به نوشته نیویورک تایمز مقام های جمهوری اسلامی هیچ اطلاعاتی را منتشر نکرده اند. چندین آمریکایی در ایران به جرایمی چون جاسوسی محکوم شده اند اما مقام های جمهوری اسلامی هیچ مستندی درباره اتهامات آنها ارایه نکرده است.

خبرگزاری رویترز روز شنبه ۲۵ اسفند از قول «مارک زید» وکیل خانوادگی مایکل وایت، گفت آقای وایت به ۱۰ سال زندان محکوم شده است.

مایکل وایت، که برای دیدار با دوست دخترش به ایران سفر کرده بود، تابستان گذشته در مشهد بازداشت شد.

مقام های جمهوری اسلامی درباره پرونده آقای وایت سخنان متناقضی را بیان کرده بودند؛ پیشتر، دادستان مشهد گفته بود که مایکل وایت «یک اتهام امنیتی» هم دارد، اما اشاره‌ای به جزییات این اتهام نکرده بود.

این در حالی بود که حسین پناهی‌آذر، معاون ایرانیان و امور مجلس وزارت خارجه ایران، روز یکشنبه پنج اسفند دستگیری مایکل وایت را به خاطر شکایت شاکی خصوصی دانسته بود و نه مسائل امنیتی.

در عین حال، حکم ۱۰ سال زندان که برای اتهاماتی چون انتشار یک عکس خصوصی و توهین به رهبری صادر شده است، بسیار سنگین به نظر می رسد.

اعتراض به روند محاکمه

در هفته‌های گذشته، جوآن وایت، مادر مایکل وایت، گفته بود که فرزندش پس از بازداشت در ایران کتک خورده است، پولی برای استخدام وکیل ندارد و نمی‌داند به چه اتهام‌هایی بازداشت و زندانی شده است.

جاناتان فرانکس، سخنگوی خانواده وایت نیز حدود یک هفته قبل به رادیو فردا گفت که جلسات دادرسی این شهروند آمریکایی به زبان فارسی و بدون مترجم و وکیل برگزار می‌شود.

نگرانی هایی نسبت به سلامت مایکل وایت وجود دارد. مادر مایکل گفته است که او پیش از آخرین سفرش به دلیل وجود یک تومور در گردنش، تحت شیمی درمانی و پرتو درمانی قرار گرفته بود.

آمریکایی های زندانی در ایران

جمهوری اسلامی ایران بیش از ۱۰ شهروند آمریکا و دیگر کشورها، که بعضی دو تابعیتی هستند، را به اتهاماتی چون جاسوسی بازداشت کرده است.

مقامات ایالات متحده در موارد متعدد جمهوری اسلامی ایران را متهم به «گروگان گرفتن» افراد مختلف، از جمله شهروندان آمریکا، کرده و از حکومت ایران خواسته اند تا آنها را آزاد کند.

روز یکشنبه ۳۰ دی، مایک پمپئو در دو توئیت به مناسبت سالگرد آزادی گروگان‌های آمریکایی از ایران، عکسی از آنها منتشر کرد و نوشت: ۳۸ سال پیش در چنین روزی تندروها در ایران ۵۲ دیپلمات آمریکایی را که برای ۴۴۴ روز گروگان گرفته شده بودند، آزاد کردند. ایران هنوز آمریکایی‌های بی گناه را گروگان گرفته است.

​آقای پمپئو در توئیت دیگری، علی خامنه‌ای، حسن روحانی و محمدجواد ظریف را مخاطب قرار داد و گفت آنها با آزادی فوری «باب لوینسون»، «ژئو وانگ»، «باقر و سیامک نمازی» و دیگر گروگان‌ها، باید «گروگانگیری و کارزار ترور» را پایان دهند.

رابرت (باب) لوینسون افسر بازنشسته اف‌بی‌آی است که به عنوان کارگاه خصوصی درباره قاچاق سیگار تحقیق می‌کرد، سال ۱۳۸۵ در جزیره کیش در ایران ناپدید شد.

همچنین ژیو وانگ دانشجوی تاریخ دانشگاه پرینستون یکی دیگر از زندانیان آمریکایی در ایران است. همه آنها به ۱۰ سال زندان محکوم شده‌اند و تابستان سال گذشته توسط دادگاه تجدید نظر جمهوری اسلامی حکم آن‌ها تایید شد.

سیامک و باقر نمازی دو آمریکایی ایرانی تبار هستند که سه سال پیش به ۱۰ سال زندان محکوم شدند.

نزار زکا شهروند لبنانی دارای اقامت آمریکا نیز که به دعوت مقامات دولت روحانی به تهران سفر کرده بود به خاطر سابقه در ارتش آمریکا به ۱۰ سال زندان محکوم شده است.

پیش از این سنای آمریکا در آبان سال گذشته با تصویب قطعنامه‌ای خواستار آزادی شهروندان آمریکایی از جمهوری اسلامی شده بود.

چند نماینده در مجلس نمایندگان آمریکا نیز طرحی را معرفی کردند که به دولت آمریکا اجازه می‌دهد ابزارهایی برای فشار علیه ایران در اختیار داشته باشد و از آن برای آزادی شهروندان آمریکایی دربند در ایران استفاده کند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG