لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۵۴

گزارش تحلیلی| آیا خامنه‌ای با مذاکره با آمریکا مخالف است؟


مهدی فلاحتی از صدای آمریکا می گوید هر وقت آیت الله خامنه ای مذاکره با آمریکا را خیانت می نامد، در خفا با مذاکره موافقت کرده است.
مهدی فلاحتی از صدای آمریکا می گوید هر وقت آیت الله خامنه ای مذاکره با آمریکا را خیانت می نامد، در خفا با مذاکره موافقت کرده است.

همزمان با افزایش فشار ایالات متحده بر جمهوری اسلامی ایران، آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی روز پنج‌شنبه ۱۲ مهر گفت کسانی که در ایران توصیه به «تسلیم» در برابر آمریکا می‌کنند، خائن هستند. آیا او مخالف مذاکره است؟ برخی تحلیلگران می گویند هربار که خامنه ای با مذاکره موافقت کرده، علنی ابتدا مخالفت کرده است.

رهبر جمهوری اسلامی امروز در ورزشگاه آزادی و در جمع بسیجیانی سخن می‌گفت که در همایشی با عنوان «خدمت بسیجیان» در این ورزشگاه جمع شده بودند. او کسانی که دشمنی آمریکا با ایران را انکار می‌کنند «روشنفکرنمای راحت‌طلب و منافق و ریاکار» نامید که به گفته او اگر «عامل آمریکا» نباشند، «مرد میدانِ پیشرفت کشور» هم نیستند.

صحبت‌های رهبر ایران چند روز پس از سخنان محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی مطرح شده که در گفت‌وگویی خبر داده بود هنوز احتمال مذاکره میان ایران و آمریکا وجود دارد.

مهدی فلاحتی مجری برنامه صفحه آخر می گوید هر وقت رهبر جمهوری اسلامی می خواهد با آمریکا مذاکره کند، از سخنرانی در جمع بسیجیان با این لحن صحبت می کند.

تحلیل مهدی فلاحتی از سخنان روز پنجشنبه رهبر جمهوری اسلامی؛ مخالفت علنی با مذاکره، موافقت مخفی در خفا

او افزود به یاد داریم قبل از توافق هسته ای هم با اصطلاح «نرمش قهرمانانه» وارد شده بود.

پیش از این دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، گفته بود آماده است با «رهبران ایران» بدون هرگونه پیش‌شرطی دیدار و گفت‌وگو کند. او اردیبهشت ماه سال جاری اعلام کرده بود که آمریکا از معاهده هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵ خارج می‌شود.

روز گذشته مایک پمپئو، وزیر امورخارجه آمریکا، در واکنش به حکم ابتدایی دیوان بین‌المللی دادگستری اعلام کرده بود که این کشور از «پیمان مودت» میان ایران و آمریکا خارج می‌شود. وزیر امورخارجه آمریکا با اشاره به این‌که این کشور باید سال‌ها پیش از این پیمان خارج می‌شد، جمهوری اسلامی را به سواستفاده از این پیمان و دیوان بین‌المللی دادگستری متهم کرد.

دیوان بین‌المللی دادگستری روز چهارشنبه در حکمی موقت از آمریکا خواسته بود تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی را به گونه‌ای اعمال کند که بر کمک‌های انسان‌دوستانه بر ایران اثر نداشته باشد.

دولت آمریکا پس از خروج از برجام اعلام کرد در دو نوبت تحریم‌ها علیه ایران را مجددا اعمال می‌کند. دور اول این تحریم‌ها از مرداد ماه سال جاری آغاز شد و دور بعدی تحریم‌ها - که شامل تحریم‌های نفتی هم می‌شود - قرار است از آبان ماه آغاز شود.

دولت آمریکا گفته است که تا زمان تغییر رفتار حکومت ایران به فشارهای خود ادامه می‌دهد و در عین حال آماده است توافق جدیدی با ایران منعقد کند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG