لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۰۹

پرزیدنت ترامپ: می‌خواهم رابطه خوبی با همه کشورها از جمله ایران داشته باشم


رئیس جمهوری آمریکا در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت «خواهان رابطه خوب» با تمامی کشورها، از جمله ایران است. پرزیدنت دونالد ترامپ گفت ایران باید با او گفت‌وگو کند.

وی روز پنجشنبه نهم خرداد و در کاخ سفید به پرسش‌های برخی خبرنگاران پاسخ داد و به خبرنگاری که از او پرسید به رغم تلاش‌های مداخله‌آمیز روسیه آیا هنوز خواهان رابطه‌ای خوب با مسکو است، گفت: من خواهان رابطه خوب و همکاری با همه کشورها هستم. روسیه، چین و حتی ایران.

رئیس جمهوری آمریکا گفت: «هیچ‌کس به اندازه من در مقابل روسیه سرسختانه عمل نکرده است. در تمامی حوزه‌ها از جمله انرژی و یا اوکراین، هیچ‌کس مانند دونالد ترامپ سرسختانه عمل نکرده است. با این‌حال می‌خواهم رابطه خوبی با روسیه و چین یا ایران داشته باشم. ایران می‌خواهد گفت‌وگو کند و اگر بخواهند حرف بزنند، من در دسترس خواهم بود.»

رئیس جمهوری ایالات متحده وقتی درباره اختلافات اقتصادی با چین حرف می زد، به ایران اشاره کرد: «به خاطر تعرفه‌های ما، چین ضعیف تر شده؛ درست مانند ایران که بسیار ضعیف شده؛ ایران هم خواهان توافق است.»

این چندمین بار است که رئیس جمهوری ایالات متحده از تمایل خود برای مذاکره با رهبر جمهوری اسلامی می گوید.

پرزیدنت ترامپ دوشنبه شش خرداد نیز در ژاپن اعلام کرد که آمریکا قصد تغییر رژیم ایران یا صدمه زدن به آن کشور را ندارد، بلکه تنها می‌خواهد از دستیابی ایران به سلاح اتمی جلوگیری کند.

طی یک ماه گذشته تنش‌ها میان جمهوری اسلامی و ایالات متحده، افزایش پیدا کرده است. مقام‌های ایالات متحده می‌گویند اطلاعاتی دارند که نشان می‌دهد خطر تهدیدهای ایران جدی‌تر از گذشته است.

نگرانی های ایالات متحده از اقدامات جمهوری اسلامی و فشار بیشتر

ایالات متحده می‌گوید که توافق هسته ای با ایران در رفتار این کشور تاثیر مثبتی نداشته است. پرزیدنت ترامپ با خروج از توافق برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷، در دو مقطع در مرداد و آبان سال گذشته، دستور بازگشت تحریم‌های هسته ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.

ایالات متحده می‌گوید که جمهوری اسلامی بزرگترین دولت حامی تروریسم است، برنامه موشکی بالیستیک خود را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ادامه می دهد، و عامل بی‌ثباتی در خاورمیانه است.

آزمایش‌های موشکی ایران پیش از این نیز با واکنش کشورهای غربی مواجه شده بود و آنها بارها از جمهوری اسلامی خواسته بودند تولید و آزمایش این موشک‌ها را متوقف کند.

ایران طی سال‌های اخیر دست به انجام آزمایش‌های موشکی زده است که روی برخی از آنها به زبان‌های مختلف (از جمله عبری) شعار «نابودی اسرائیل» نقش بسته بود.

در سال ۹۷ همچنین چند نقشه افراد وابسته به جمهوری اسلامی برای ترور مخالفان سیاسی در اروپا نیز کشف و منجر به اقدام دیپلماتیک از سوی کشورهای فرانسه،‌ آلمان، دانمارک، و هلند علیه رژیم ایران شد.

وزیر خارجه آمریکا اول خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.

برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.

آمریکا در ابتدای سال ۹۸، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داد. این نخستین بار بود که ایالات متحده نیروی نظامی یک کشور را در چنین فهرستی در کنار گروه‌هایی چون القاعده و داعش قرار می‌داد.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG