موسسه هادسن در واشنگتن روز پنجشنبه میزبان نشستی درباره نقش ایران در سوریه و عراق بود. عنوان این نشست «ردپای تثبیت شده ایران در عراق و سوریه» بود.
در این نشست، مایکل پریجنت کارشناس ارشد اندیشکده هادسن با اشاره به انتخابات عراق گفت: انتخابات در عراق ۲۲ اردیبهشت است. اگرچه ممکن است حزب فتح عراق که از حمایت کامل سپاه پاسداران برخوردار است به گونه ای پیروز نشود که کرسی نخست وزیری را از آن خود کنند، اما میتوانند کنترل بهتر و رسمی تری از وزارتخانه های مهم مانند کشور و دفاع را برای خود ایجاد کنند.
در این نشست، «مایکل نایت»، از مشاوران موسسه سیاست خاور نزدیک واشنگتن نیز گفت: عراقیها اجازه ماندگاری دراز مدت پلی که ایران ایجاد کرده را نخواهند داد، زیرا عراقیها مردم مقاومی هستند.
در این نشست همچنین «جنیفر کافارلا» از موسسه مطالعه جنگ گفت: هدف اول ایران برای حضور و ماندن در سوریه و عراق، حمله به نیروهای آمریکایی در سوریه با استفاده از تسلیحات آمریکایی توسط گروههای نیابتی عراقی است و هدف دومش، همکاری نیروهای نیابتی عراقی (تحت کنترل ایران) با روسیه در سوریه است.
وی افزود: در کل هدف نهایی جمهوری اسلامی ایران، مجبور کردن آمریکا به خروج از منطقه و بخصوص سوریه است.
رنج علاءالدین از موسسه بروکینگز نیز در سخنانش گفت: هدف ایران از حضورش در هر کشوری ماندگاری بلندمدت، آن هم از طریق اشتراکات مذهب و قومگرایی، است. این نفوذ، حضور ایران را در نهادهای قانونی آن کشور، به ویژه در نهادهای نظامی و امنیتی آن، تقویت می کند. این نمونه در کشورهایی مانند عراق و سوریه خیلی آشکار است.