۱۶ سناتور جمهوریخواه از وزارت خزانه داری آمریکا خواسته اند مقدمات اخراج ایران از نظام بین المللی مالی «سوئیفت» را فراهم کند.
این نامه که به ابتکار تد کروز، سناتور جمهوریخواه تگزاس، خطاب به استیو منوشین، وزیر خزانهداری آمریکا، نوشته شده است، از او می خواهد تا اقدامات سریع و کامل برای موفقیت استراتژی فشار حداکثری دولت آمریکا را انجام دهد تا مقدمات خروج ایران از سوئیفت فراهم شود.
نظام مالی موسوم به سوئیفت تمام نقلوانتقالهای بانکی بینالمللی را رصد میکند. سوئیفت عبارت کوتاه شده «جامعه ارتباطات مالی بین بانکی جهانی» (به انگلیسی: Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication SWIFT) است. هرچند مقر آن در بلژیک است اما هیات مدیره آن متشکل از مدیرانی از بانکهای آمریکایی و دستگاههای فدرال ایالات متحده است.
به عقیده سناتورهای نویسنده این نامه، کارزار فشار حداکثری بر جمهوری اسلامی تا زمانی که ایران به سوئیفت متصل باشد، صورت نمی گیرد.
ایالات متحده، ایران را متهم به حمایت مالی از گروه های تروریستی از جمله حماس و حزب الله می کند.
بازگشت تحریمها
ایالات متحده، جمهوری اسلامی را به بی ثبات سازی در خاورمیانه و همچنین حمایت از گروه های تروریستی متهم می کند.
روز دوشنبه ۱۵ مرداد پرزیدنت ترامپ فرمان اجرایی بازگشت تحریم های جمهوری اسلامی ایران را که از سه سال پیش توسط باراک اوباما معلق شده بود، امضا کرد.
این تحریم ها از روز ۷ اوت برابر با ۱۶ مرداد اجرایی شد و شامل بازگشت تحریم خرید دلار آمریکا توسط دولت ایران، تجارت فلزات گرانبها، مانند طلا، فروش و تحویل فلزات خام یا نیمه ساخته مانند آلومینیوم و فولاد به ایران، و برخی از داد و ستد های مالی جمهوری اسلامی ایران است. همچنین ارائه هر گونه کالا و خدمات در ارتباط با بخش خودرو سازی ایران منع می شود.
مجوزهای صادر شده برای صادرات و بازصادرات هواپیماهای تجاری مسافربری و قطعات و خدمات مربوطه به ایران نیز لغو شد. این در حالی است که مهمترین قراردادهایی که در فهرست لغو قرار می گیرد، فروش هواپیما به ایران است. پس از توافق هستهای، شرکت بوئینگ قراردادی به ارزش ۲۰ میلیارد دلار برای فروش بیش از ۱۰۰ فروند هواپیمای مسافربری با ایران امضا کرده بود.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا ۱۸ اردیبهشت اعلام کرد که توافق اتمی ایران معیوب است و به همین دلیل واشنگتن از آن خارج میشود.
پرزیدنت ترامپ از زمان روی کار آمدن، ایران را به نقض برجام از طریق برنامه موشکی، بی ثبات سازی در منطقه و حمایت از گروه های تروریستی متهم کرد.
خردادماه گذشته نیز وزیر خارجه ایالات متحده راهبرد و استراتژی جدید آمریکا در برابر ایران را شرح داد و ضمن اعلام فشار بیشتر بر جمهوری اسلامی، اعلام کرد اگر ایران به ۱۲ شرط آمریکا عمل کند، می تواند با ایالات متحده توافق جدیدی داشته باشد.