لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۱ فروردین ۱۴۰۲ ایران ۰۰:۳۰

دیدگاه| ترامپ نیاز به طرحی برای مواجهه اسرائیل با ایران دارد


مقاله ای از داو زاخیم در فارین پالیسی

رابطه اسرائیل و روسیه به شکل فزاینده ای پر تنش می شود. احتمال ساخت پایگاه نظامی ایران در سوریه در حالی که روسیه پیشاپیش چنین کرده است همان قدر برای اسرائیل تهدید آمیز است که برای اردن. امکان درگیر شدن اسرائیل در یک جنگ در سه جبهه با حماس و حزب الله که هر دو از سوی ایران حمایت می شوند و نیروهای ایران در سوریه ممکن است مانند جنگ اعراب و اسرائیل در سال ۱۹۷۳ پای آمریکا را برای نجات اسرائیل به جنگ بکشاند.

اسرائیل در طول جنگ داخلی سوریه جانب هیچ طرف را نگرفت و به نظر می رسید ترجیح می داد بشار اسد در قدرت بماند زیرا ترس داشت که گزینه جایگزین بسیار بدتر باشد. از این منظر، اسرائیل ترجیح می داد موضعی تند علیه روسیه، حامی اسد، نگیرد. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، سفرهای پیاپی به مسکو داشته و وزیر دفاع او، آویگدور لیبرمن، که زبان مادری اش روسی است رابطه ای طولانی با رهبری در کرملین دارد. اسرائیل با وجود روابط پر تخاصم با ایران سعی نمی کرد موضع ایران در سوریه را تضعیف کند.

امروز همه چیز تغییر کرده است. ایران در سراسر سوریه مستقر شده و تصمیم ندارد آن کشور را ترک کند. اسرائیلی ها نگران هستند که روسیه یا نمی خواهد یا نمی تواند تهران را در سوریه مهار کند.

موضع رسمی اسرائیل این است که مسکو از این مخمصه اطلاع دارد و در عملیات اسرائیل در سوریه که هدف از آن حفظ امنیت سرزمین اش است، مداخله نخواهد کرد.

استقرار پایگاه دائمی ایران در سوریه بیش از اسرائیل خطری برای اردن خواهد بود. اگر تهران مانند بحرین قصد سرنگونی ملک عبدالله، پادشاه اردن، را داشته باشد آن موقع اسرائیل ممکن است با جنگ در چهار جبهه روبرو شود.

واشنگتن کجای این تصویر قرار می گیرد؟ تهران و مسکو به میانجی خاورمیانه بدل می شوند در حالی که دولت ترامپ در صدد خارج کردن نیروهای آمریکا از سوریه است.

خروج نیروها در این شرایط عواقبی به مراتب بدتر از تصمیم باراک اوباما در ترک عراق خواهد داشت.

خروج کامل نیروهای آمریکا از سوریه می تواند دو پیامد داشته باشد: یکی بد و دیگری بدتر.

گزینه بد حمله هوایی پیشگیرانه اسرائیل به تمام نیروهای ایران در سوریه و واکنش حزب الله و ایران خواهد بود.

گزینه بدتر پیش دستی حزب الله و ایران در حمله به اسرائیل در هماهنگی با حماس و حمایت مسکو است.

مشاوران ارشد دفاعی و نظامی ترامپ بی تردید درباره این و دیگر سناریوهای بد فکر کرده اند. آن ها مدافعان ماندن نیروهای آمریکا در سوریه هستند.

* برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG