لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۳۴

درخواست قانون‌گذاران آمریکایی از دولت بایدن: امکان دسترسی مردم ایران به اینترنت بدون سانسور را فراهم کنید


کنگره ایالات متحده
کنگره ایالات متحده

گروهی از قانونگذاران هر دو حزب آمریکا با ارسال نامه‌‌ای به آنتونی بلینکن، وزیر خارجه، و جنت یلن، وزیر خزانه‌داری ایالات متحده، ضمن ابراز نگرانی از «اخلال در اینترنت در جریان اعتراضات اخیر ایران»، از دولت جو بایدن خواستند «ابزار مدرن آزادی بیان» و امکانات «برقراری اطلاعات ایمن» به طور «قانونی» برای مردم ایران را تضمین کند.

آنها در این نامه از دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، خواسته‌‌اند با ایجاد تغییرات لازم، جریان آزاد اطلاعات در ایران را ممکن سازد و در زمنیه فعالیت‌های دارای مجوز، شفاف‌سازی کند.

نامه این گروه از قانونگذاران می‌‌گوید که «کارزار نظام‌‌مند» دولت جمهوری اسلامی برای ممانعت از دسترسی مردم ایران به اطلاعات بی‌طرف و غیرجانبدارانه «احتمالا تحت دولت ابراهیم رئیسی، که یک کارنامه نقض آشکار حقوق بشر مستندشده دارد، سرعت بیشتری پیدا می‌کند.»

نامه این قانون‌گذاران که به رهبری جری کانلی، نماینده دموکرات ایالت ویرجینیا، و برایان فیتزپاتریک، نماینده جمهوری‌خواه ایالت پنسیلوانیا، تنظیم شده است می‌گوید هدف یک مصوبه جدید در ایران این است که کنترل اینترنت و برنامه‌های شبکه‌های اجتماعی در آن کشور را تقریبا به طور کامل در اختیار سازمان‌های اطلاعاتی و امنیتی قرار دهد که این امر شدیدا نیاز مردم ایران برای دسترسی به امکانات دور زدن «سانسور فزاینده دولتی و قابلیت‌های رصد» آن را روشن می‌سازد.

اتحادیه روابط عمومی آمریکایی‌های ایرانی‌تبار، «پایا»، نیز از این نامه حمایت کرده است.

پس از موافقت نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران با بررسی طرح «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی» بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی به تصویب این طرح واکنش نشان دادند. برخی از منتقدان هدف از اجرای این طرح را اعمال محدودیت شدید بر شهروندان ایرانی در زمینه دسترسی به اینترنت است.

بسیاری از منتقدان هشدار داده‌‌اند که این طرح موجب فیلترینگ گسترده و جایگزینی برخی اپلیکیشین‌های پرکاربرد خواهد شد. این در حالی است که برخی می‌گویند تحریم‌ها مانع دسترسی کاربران اینترنت در ایران به ابزار لازم برای دور زدن فیلترینگ شده است.

به تازگی رضا تقی‌پور، نماینده محافظه‌‌کار مجلس شورای اسلامی، که در دوران محمود احمدی نژاد وزیر ارتباطات بود و سرعت اینترنت را پایین نگه‌ داشته بود به عنوان رئیس کمیسیون طرح موسوم به صیانت از فضای مجازی انتخاب شده است. این امر نگرانی‌ها در مورد آینده اینترنت در ایران را افزایش داده است.

XS
SM
MD
LG