لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۰۲

نشست گروه «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» در سالگرد اشغال سفارت آمریکا در تهران؛ فشار بر ایران باید ادامه یابد


 از راست: راکی سیکمن، بری روزن، کوین هرمنینگ و هیو داگان 
 از راست: راکی سیکمن، بری روزن، کوین هرمنینگ و هیو داگان 

گروه «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» روز دوشنبه ۱۳ آبان در چهلمین سالگرد اشغال سفارت ایالات متحده در تهران، نشستی در کنگره با حضور سه نفر از گروگان‌های پیشین آمریکا برگزار کرد. در این نشست علاوه بر این سه نفر، جو لیبرمن سناتور پیشین و رئیس گروه اتحاد علیه ایران هسته‌ای و همچنین هیو داگان، نماینده ویژه ریاست جمهوری آمریکا در امور گروگان‌ها سخنرانی کردند.

جو لیبرمن:

جو لیبرمن، سناتور پیشین و رئیس گروه اتحاد علیه ایران هسته‌ای
جو لیبرمن، سناتور پیشین و رئیس گروه اتحاد علیه ایران هسته‌ای

جو لیبرمن سناتور پیشین و رئیس گروه اتحاد علیه ایران هسته‌ای در گفتگوی اختصاصی با صدای آمریکا گفت: ما امروز این‌جا در محل «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» که من افتخار ریاست آن را دارم، حضور داریم تا چهلمین سالگرد گروگان گرفتن آمریکایی‌ها در سفارت آمریکا در تهران و ۴۴۴ روز بازداشت آنها را یادآوری کنیم. حالا چرا باید به چهل سال پیش برگردیم؟ نخست آن که می‌خواهیم به گروگان‌هایی که در حال خدمت به آمریکا بودند، ادای احترام کنیم. دوم آن که، همان گونه که در پرسش‌تان مطرح کردید، می‌خواهیم یادآوری کنیم که در ایران هنوز هم گروگان‌های آمریکایی و اتباع کشورهای دیگر، نگهداری می‌شوند. ما باید از همه ابزارهای فشاری که در اختیار داریم برای فشار آوردن بر رژیم ایران و آزادی آنها استفاده کنیم.

وی افزود: هیو داگن، نماینده ویژه وزارت امور خارجه ایالات متحده در امور گروگان‌ها، در جلسه امروز ما حاضر خواهد شد و من مایلم صحبت‌های او را بشنوم. ما شایعاتی شنیده ایم مبنی بر این که ایرانی‌ها یا دولت ایران پیشنهاد تبادل زندانیان را مطرح کرده است.

رئیس گروه اتحاد علیه ایران هسته‌ای افزود: البته هر آمریکایی در بند در ایران باید آزاد شود. [اما] در مورد این مبادله باید مراقب باشیم. زیرا هیچ‌گونه توازن اخلاقی و حقوقی بین ایران و آمریکا وجود ندارد. آمریکا کشوری قانون‌مدار و مبتنی بر حاکمیت قانون است، و [جمهوری اسلامی ایران] کشوری بی‌قانون است. آمریکایی‌ها در ایران بی‌دلیل زندانی شده‌اند؛ ولی زندانی شدن ایرانی‌ها در آمریکا به خاطر نقض قوانین آمریکا بوده است.

وی همچنین گفت: همیشه خوب است که ارتباطات پشت پرده داشته باشیم و من هیچگاه با آن مخالف نیستم. اما ما در مرحله ای هستیم که امیدوارم یاد گرفته باشیم که چگونه باید با جمهوری اسلامی ایران تعامل کنیم. شما باید با احتیاط بسیار زیاد و با بی‌اعتمادی با آنها تعامل کنید. آنها خودشان این بی‌اعتمادی را به وجود آورده‌اند. مثلا روحانی، رئیس جمهوری، و یا ظریف، وزیر خارجه، مطلبی را می‌گویند و یک یا دو روز بعد آیت الله خامنه‌ای، رهبری که تمام قدرت را به طور انحصاری قبضه کرده است، کاملا در تضاد با آنها حرف می زند.

سناتور پیشین در پایان گفت: بار دیگر می گویم که اگر ارتباطات پشت پرده بتواند به پیشرفت کار منجر شود، همیشه چیز خوبی است. اما همان گونه که پرزیدنت ریگان درباره اتحاد جماهیر شوروی گفته بود، وقتی که ما با ایران مواجهیم موضوع دیگر «اعتماد داشته باش، اما راستی‌آزمایی کن» نیست؛ بلکه «بی‌اعتماد باش و راستی آزمایی کن» است.

جو لیبرمن: درباره ایران باید بی ‌اعتماد باشیم و راستی‌آزمایی کنیم
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:01:02 0:00

هیو داگان

هیو داگان در مراسم گروه اتحاد علیه ایران هسته‌ای
هیو داگان در مراسم گروه اتحاد علیه ایران هسته‌ای

همچنین هیو داگان، نماینده ویژه ریاست جمهوری آمریکا در امور گروگان‌ها دیگر سخنران این مراسم بود.

او در این مراسم در سخنانی گفت: اولویت اول دولت پرزیدنت ترامپ، حفظ امنیت شهروندان آمریکایی است و ما همه ابزارها را برای آزادی آن‌ها به کار می‌گیریم.

آقای داگان همچنین با اشاره به تحریم‌هایی که از سوی وزارت خزانه‌داری علیه حلقه نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی وضع شده، گفت: ما فشارها را ادامه می‌دهیم و از کشورهای هم‌سو و سازمان‌های جهانی کمک می‌گیریم تا شهروندان آمریکایی آزاد شوند.

بری روزن

بری روزن
بری روزن

بری روزن یکی از سه گروگان پیشین در تهران بود که در این مراسم سخنرانی کرد.

وی با اشاره به سیاست دولت پرزیدنت ترامپ برای مذاکره احتمالی با ایران در گفتگوی اختصاصی با صدای آمریکا گفت: من فکر کنم نوعی امتیازدهی سیاسی تنها راه حل مساله در این برهه زمانی است. هر دو طرف باید روبروی هم بنشینند و به توافق برسند. راه دیگری وجود ندارد و این توافق می تواند این باشد که ایرانی‌هایی که در آمریکا در بازداشت به سر می‌برند در ازای آزادی گروگان‌های آمریکایی در ایران، آزاد شوند. من نمی‌‍دانم که آیا دولت آمریکا این کار را خواهد کرد یا نه و این دولت تاکنون هیچ اقدامی در زمینه آزادی این گروگان‌ها انجام نداده است. [البته] دولت آمریکا توانسته است گروگان‌های دیگر، مانند آنهایی که در کره شمالی و جاهای دیگر بودند، را آزاد کند؛ اما در مورد ایران چنین نبوده است. در جنین شرایطی باید «بده، بستان» روی دهد. من برای آینده این موضوع را مد نظر قرار خواهم داد که هیچ آمریکایی ایرانی تبار و دوتابعیتی نباید به ایران برود و حتی این [ممنوعیت سفر آنها به ایران] را اجباری خواهم کرد. من می‌دانم که این کار می‌تواند موجب رنج و ناراحتی شود؛ اما آن رنج، در مقایسه با سپری کردن چهار سال در زندان، رنج کمتری است. من ۴۴۴ روز را در همان زندانی که همه این گروگان‌ها در آن به سر می‌برند، گذراندم. و من نمی‌خواهم هیچ آمریکایی دیگری آن شرایط را تجربه کند.

بری روزن، گروگان پیشین در ایران: هیچ آمریکایی ایرانی تبار نباید به ایران برود
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:01:36 0:00

راکی سیکمن

راکی سیکمن
راکی سیکمن

راکی سیکمن یکی دیگر از گروگانهای سابق بود. او در گفتگوی اختصاصی با صدای آمریکا گفت: من فکر می‌کنم آن چه پرزیدنت ترامپ انجام می‌دهد، کار درستی است. این کار تلاش می‌کند جمهوری اسلامی ایران را به میز مذاکره بازگرداند. ... من بر این باورم که یک مسلمان با تفکر نفرت به دنیا نمی‌آید؛ بلکه نفرت به او آموزش داده می‌شود. به یاد دارم که چهل سال پیش بیرون سفارت آمریکا کودکان کم سن و سال شعار مرگ بر آمریکا سر می‌دادند. آنها طی چهل سال گذشته پرچم آمریکا را سوزانده‌اند. امروز را نمی‌دانم؛ اما به گمانم هنوز هم در ایران پرچم آمریکا را می‌سوزانند. پرسش من از ایرانی‌ها این است: ما کجا در آمریکا سوزاندن پرچم ایران را آموزش می‌دهیم؟ ما [چنین کارهایی را] آموزش نمی‌دهیم. بنابراین، پرزیدنت ترامپ باید اعمال تحریم‌های شدید علیه ایران را ادامه دهد. و امیدوارم مردم ایران هم رهایی یابند. زیرا من [در ایران] دوستان خوب بسیاری دارم که به باور من گروگان رژیم هستند. در بامداد روز چهارم نوامبر سال ۱۹۷۸ من شاهد بودم که در هنگام حمله به سفارت آمریکا از زنان ایرانی به عنوان سپر محافظی برای ورود به سفارت بهره‌برداری شد. زنان ایرانی در سال ۱۹۷۸ (۱۳۵۸) حتی نمی‌توانستند به دیدن یک مسابقه فوتبال بروند و این امر به تازگی امکان‌پذیر شده است. اما آنها در آن زمان از زنان به عنوان سپر محافظ استفاده می‌کردند و مشاهده این امر برای من دردآور بود. باید در کل نوعی گفت‌وگو وجود داشته باشد. من بسیار مشتاقم که روزی به ایران - آن کشور زیبا و دارای تاریخ غنی - بازگردم. اما وقتی در کشوری نفرت و نابودی کشور اسرائیل آموزش داده می‌شود، آن کشور مشکل دارد. باید تغییری در آموزش جوانان در مورد نفرت از دولت آمریکا و از اسرائیل ایجاد شود. امیدوارم، انشاءالله، اتفاق خوبی بیافتد.

کوین هرمنینگ

کوین هرمنینگ
کوین هرمنینگ

کوین هرمنینگ نیز سومین گروگان سابق بود که در گفتگوی اختصاصی با صدای آمریکا گفت: نه تنها در ایران، بلکه در دیگر نقاط جهان هم، شهروندان آمریکایی به گروگان گرفته شده‌اند. به نظر من چالشی که دولت آمریکا هم اکنون با آن مواجه است مشابه همان چالشی است که دیگر دولت‌های آمریکا برای مدت تقریبا چهل سال، یعنی از زمان آزادی ما، با آن رو‌به‌رو بوده‌اند. و آن چالش، یافتن یک طرف قابل اعتماد در ایران که بتوان با او صحبت کرد، است.

وی افزود: به باور من برای انجام هر مذاکره‌ای، شما به دو طرف قابل اعتماد نیاز دارید. و ایرانی‌ها همواره نشان دادند که در فرآیند مذاکرات، قابل اعتماد نیستند. همچنین من بر این باورم که آژانس بین المللی انرژی اتمی به قدر کافی در برابر ایران سختگیری نکرده است تا مطمئن شود ایرانی‌ها به سمت سلاح اتمی نمی‌روند.

آقای هرمنینگ در پایان گفت: اگر تحریم‌های اقتصادی علیه ایران کارساز نبود، آمریکا باید آن را به سطح محاصره اقتصادی افزایش دهد تا فشار بیشتری را در سطح یک دولت بر دولت دیگر، وارد آورد.

گزارش تلویزیونی این رویداد را در زیر ببینید:

نشست گروه «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» در چهلمین سالگرد اشغال سفارت آمریکا
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:05:00 0:00

گزارش تصویری: مراسم «گروه اتحاد علیه ایران هسته‌ای» در چهلمین سالگرد اشغال سفارت آمریکا در تهران

به دنبال اشغال سفارت آمریکا در تهران و بازداشت کارکنان آن، ایالات متحده در تاریخ ۷ آوریل ۱۹۸۰ روابط دیپلماتیک خود با ایران را قطع کرد. گروگان‌ها در نهایت در تاریخ ۲۰ ژانویه ۱۹۸۱ آزاد شدند؛ با این حال، روابط دیپلماتیک همچنان قطع ماند و در حال حاضر سوئیس حافظ منافع آمریکا در ایران است.

بیشتر بخوانید:‌
از صفحه ویژه صدای آمریکا درباره «چهل سال گروگانگیری» دیدن کنید:

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG