لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۲۸

برایان هوک: آمریکا از شورای امنیت می‌خواهد تحریم‌های تسلیحاتی و مسافرتی بر رژیم ایران را ادامه دهد


نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران با تاکید بر عملی نشدن وعده‌های برجام مبنی بر تعدیل‌ رفتارهای رژیم ایران و کمک به پیشبرد صلح و ثبات منطقه‌ای، می‌گوید که شورای امنیت سازمان ملل متحد نقش مهمی را در اطمینان یافتن از ادامه تحریم‌های تسلیحاتی و مسافرتی بر رژیم ایران ایفا می‌کند و این موضوعات در نشست امروز شورای امنیت بررسی می‌شود.

برایان هوک که روز سه شنبه ۲۹ مرداد در یک جلسه پرسش و پاسخ با خبرنگاران در مرکز رسانه های خارجی در شهر نیویورک حضور یافته بود، همچنین گفت که پرزیدنت ترامپ و وزیر خارجه آمریکا بارها رژیم ایران را دعوت به دیپلماسی کرده‌اند؛ اما جمهوری اسلامی آن درخواست‌ها رد کرده است.

وی در پاسخ به سوالی درباره تحریم وزیر خارجه آمریکا گفت که این ادعا که تحریم ظریف مانع دیپلماسی است، اشتباه است؛ زیرا جمهوری اسلامی همواره از افرادی به جز وزیر خارجه برای مذاکره استفاده کرده است.

وی افزود: «تحریم ظریف برای این بود که او را برای فریب افکار عمومی از واقعیت جمهوری اسلامی، پاسخگو قرار دهیم.»

هوک گفت: «توافق هسته‌ای با ایران هم از نظر اقتصادی به نفع رژیم ایران شد و هم باعث توسعه و آزمایش موشک‌های بالیستیک، و تقویت نیروهای نیابتی ایران شد... ما باید با دیگر کشورها کار کنیم که جلوی تامین اعتبار مالی گروه های نیابتی توسط ایران را بگیریم.»

آقای هوک که در آستانه سخنرانی مایک پمپئو در شورای امنیت در این کنفرانس خبری شرکت کرده بود به موضوع توقیف نفتکش ایران در جبل الطارق اشاره کرد و گفت تا زمانی که ایران بخواهد به طور غیرقانونی به انتقال نفت دست بزند تا تامین منابع مالی برای گروه‌های تروریستی کند، ایالات متحده با آن مقابله می‌کند.

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران همچنین به نشست لهستان درباره صلح خاورمیانه و موضوع ایران اشاره کرد و گفت که یکی از موارد خوب سیاست خارجی آمریکا، قراردادن کشورهای عرب و اسرائیل در کنار هم بود که قبلا غیرقابل تصور بود.

برایان هوک درباره موضوعاتی که وزیر خارجه آمریکا در نشست روز سه شنبه شورای امنیت به آن خواهد پرداخت، گفت که اکتبر سال آینده وقتی تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران به سر بیاید، ممنوعیت فروش تسلیحاتی به ایران و سفر افرادی مانند قاسم سلیمانی و ۲۲ ایرانی دیگر هم به پایان می‌رسد. وی با تاکید بر اهمیت درک این موضوع توسط جامعه بین‌المللی، گفت که شورای امنیت نقش مهمی دارد که تضمین کند تحریم خرید تسلیحاتی و ممنوعیت سفر این افراد ادامه پیدا می‌کند. آقای هوک افزود که آقای پمپئو در نشست شورای امنیت امروز بر این موضوعات تاکید خواهد داشت.

نسخه کامل سخنان آقای هوک با ترجمه همزمان را از یوتیوب صدای آمریکا ببینید:

وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا روز سه‌شنبه ۲۹ مرداد ماه در شورای امنیت سازمان ملل حاضر خواهد شد و به مساله صلح و امنیت خاورمیانه، و همچنین امنیت کشتیرانی در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان می‌پردازد.

مایک پمپئو پیشاپیش حضور در این اجلاس، در پیامی که عصر ۲۱ مرداد به وقت آمریکا در توییتر خود منتشر کرد، با اشاره به زمان باقی مانده به پایان تحریم سازمان ملل علیه فروش اسلحه به جمهوری اسلامی و لغو احتمالی ممنوعیت فرمانده سپاه قدس، از متحدان ایالات متحده خواست فشار بر جمهوری اسلامی را بیشتر کنند.

مطابق روزشماری که در وبسایت وزارت خارجه آمریکا نصب شده است حدود ۱۵ ماه به پایان تحریم تسلیحاتی جمهوری اسلامی از سوی سازمان ملل و همچنین لغو ممنوعیت سفر قاسم سلیمانی مانده است.

سخنرانی مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در اجلاس ویژه بررسی امنیت خاورمیانه تنها پس از حدود ۷ ماه از آخرین حضور او در میان دیپلمات‌های آمریکایی در شورای امنیت سازمان ملل است که در آن به برنامه توسعه موشک‌های بالیستیک جمهوری اسلامی اشاره کرد.

پس از آن، موضوع حمله به نفتکش‌ها و امنیت کشتیرانی در خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان از جمله مواردی بوده که به تنش میان آمریکا و ایران دامن زده است.

بعد از اینکه جمهوری اسلامی در تاریخ ۳۰ خرداد/۲۰ ژوئن یک پهپاد آمریکا را بر فراز حریم بین المللی در منطقه خلیج فارس سرنگون کرد، رئیس جمهوری ایالات متحده اعلام کرد که قرار بود به سه مکان در ایران حمله نظامی شود، اما تنها ده دقیقه قبل از حمله از این کار منصرف شد.

۲۷ تیرماه نیز رئیس جمهوری ایالات متحده خبر داد که یک پهپاد ایران بعد از نزدیک شدن به فاصله «بسیار نزدیک» یک ناوچه آمریکایی در حریم هوایی بین المللی در تنگه هرمز سرنگون شد.

در این بین و در راستای کمپین فشار حداکثری بر جمهوری اسلامیَ، دولت پرزیدنت ترامپ بر فشارهای خود به رژیم ایران افزوده است.

آمریکا در ابتدای سال ۹۸، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داد.

ایران تهدید به بستن تنگه هرمز کرد و در دو حادثه نیز جمهوری اسلامی به خرابکاری در نفتکش های دیگر کشورها متهم شد. ایالات متحده شواهد حمله ایران به نفتکش ها در دریای عمان و همچنین حمله به پهپاد آمریکا در حریم بین المللی را به شورای امنیت سازمان ملل در ابتدای تیرماه گزارش کرد.

جمهوری اسلامی در گذشته بارها تهدید کرده بود چنانچه قادر به صدور نفت خود نباشد، تنگه هرمز را - جایی که یک پنجم نفت جهان از آن می‌گذرد - خواهد بست.

ایالات متحده شواهد حمله ایران به نفتکش ها در دریای عمان و همچنین حمله به پهپاد آمریکا در حریم بین المللی را به شورای امنیت سازمان ملل در ابتدای تیرماه گزارش کرد.

وزیر خارجه آمریکا اول خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است. برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، اواخر تیرماه گفته بود که پرزیدنت ترامپ در رسیدن به هدف تعیین شده مبنی بر تغییر دادن رفتار رهبران جمهوری اسلامی ایران، مصمم و جدی است و ایران باید بسیار مراقب باشد.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG