گزارشی از آسا فیتچ در روزنامه وال استریت جورنال
بر مبنای نخستین نظرسنجی که پس از اعتراضات سراسری دی ماه در ایران انجام گرفته است، مردم ایران عمیقا از مدیریت اقتصادی حکومت شان ناراضی اند و خواهان اقدامات بیشتر برای مبارزه با فساد هستند.
این نظرسنجی تلفنی زیر نظر دانشگاه مریلند از آمریکا انجام گرفته است و تصویری اجمالی از نظرات سیاسی و اقتصادی در ایران ارائه می دهد. در ایران سنجش افکار عمومی به شکلی قابل اعتماد پدیده ای کمیاب است. تظاهرات سراسری دی ماه در ایران در اعتراض به کلاهبرداری های مالی و افزایش قیمت ها پا گرفت ولی سریع به اعتراضاتی ضد رژیم تبدیل شد.
بنا بر این نظرسنجی ۴۱ درصد پرسش شوندگان وضعیت اقتصادی ایران را «بسیار بد» توصیف کرده اند. در نظرسنجی مشابهی در ماه ژوئن این میزان از نارضایی ۳۴ درصد بود. ۲۸ درصد از پرسش شوندگان در نظرسنجی جدید وضعیت اقتصادی را «تا حدودی بد» عنوان کرده اند. ۶۰ درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی در پاسخ به پرسش دیگری گفته اند اوضاع اقتصادی ایران رو به وخامت بیشتر می رود.
کلیف کاپچن، رییس «گروه اوراسیا» یک موسسه مشاوره خطرات سیاسی، درباره چالش های پیش روی رییس جمهوری ایران می گوید: «روحانی باید به اصلاحات سرعت ببخشد. او باید فرصت های شغلی ایجاد کرده و بحران بانکی را حل کند و به تعقیب فساد برود. اگر چنین نکند، رای دهندگان به دنبال آلترناتیو دیگری می روند، حتی اگر آن گزینه وضع را بدتر کند.»
اقتصاد غیرنفتی ایران برای ایجاد رشد با چالش روبرو است، در حالی که نرخ تورم و بیکاری همچنان بالا است.