مرکز مطالعات بین الملل و راهبردی سه شنبه شب میزبان ژنرال هربرت مک مستر مشاور امنیت ملی کاخ سفید و برخی دیگر از مشاورین امنیت ملی آمریکا بود، تا به مناسبت هفتادمین سالگرد ایجاد شورای امنیت ملی درباره اهمیت این نهاد سخنرانی کنند.
ژنرال مک مستر در این جلسه اعلام کرد که ظرف هفته جاری راهبرد دولت پرزیدنت دونالد ترامپ در قبال ایران علنی خواهد شد.
وی در سخنرانی خود در اندیشکده مرکز مطالعات بین المللی و راهبردی به چشم انداز پرزیدنت ترامپ از شورای امنیت ملی پرداخت و از دستورالعمل او برای تقابل با چالشهای آمریکا سخن گفت.
آقای مک مستر گفت: ما در دولت کنونی توان استراتژیک خود را بازتعریف کردیم. یعنی ما دراز مدت برنامه ریزی کردیم، و از وزرا و روسای آژانسهای فدرال خواستیم که نقش کلیدی ترسیم کننده مشکلاتی را که آمریکا با آن مواجه است، ایفا کنند.
مشاور امنیت ملی افزود: این نقش برای وزارت خارجه پررنگ تر است؛ زیرا باید تمامی وضعیت جهانی را که بر امنیت ملی ما تاثیر گذار است، از دید منافع مان باز تعریف کند و برای حل آنها، اهداف بلند مدت و هدفمند ارائه دهد.
ژنرال مک مستر به سیاست جدید دولت پرزیدنت ترامپ به کوبا و ایران اشاره گذرایی کرد و گفت: نمونه آن در استراتژی دولت در قبال کوبا بود که علنی شد. همچنین استراتژی دولت در قبال ایران، که در طول این هفته اعلام خواهد شد.
پرزیدنت دونالد ترامپ روز گذشته در کاخ سفید از سیاستهای بین المللی خود دفاع کرد و افزود که آمریکا در طول ربع قرن گذشته مسیری اشتباه را طی می کرده است.
قرار است فرمانده کل نیروهای مسلح طی یکی دو روز آینده تصمیم خود را درباره گواهی پایبندی و یا عدم التزام ایران به برجام اعلام کند. رسانه های آمریکا گفته اند احتمالا آقای ترامپ عدم پایبندی ایران را به توافق هسته ای اعلام می کند.
همچنین در چارچوب مقابله با آنچه رفتارهای بی ثبات کننده تهران در منطقه نامیده می شود، گمانه زنیها، از احتمال قوی قرار گرفتن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در زمره گروههای تروریستی وزارت خارجه آمریکا خبر می دهند.
در مراسم سه شنبه شب، ژنرال مک مستر همچنین گفت که در نهایت همه استراتژی بین المللی آمریکا در اعتلای وضعیت مردم آمریکا است و افزود: پرزیدنت از ما خواستند که با رویکرد عملگرایانه با چالشهای امنیت ملی چه از نوع تهدید و چه از نوع فرصت مواجه شویم. به تضمین امنیت و ایمنی شهروندان آمریکایی اولویت دهیم. او از ما خواسته است که در ترسیم این رویکرد، توان نظامی و دیپلماسی را در خدمت بهبود معیشت مردم آمریکا در نظر بگیریم. یعنی برای دستیابی به صلح باید توان نظامیمان را افزایش داده و به دنبال اجرای راهبردهای بازدارنده باشیم. حتی اگر دشمن با ما اقیانوسها فاصله دارد. او همچین از ما خواسته که در ترسیم این استراتژی نقشی برای متحدان و همپیمانمان در نظر بگیریم.
پرزیدنت ترامپ از بدو ورودش به کاخ سفید از پیمان اقلیمی پاریس و از پیمان شراکت ترنس-پسیفیک خارج و هم اکنون در حال مذاکره مجدد با مکزیک و کانادا در مورد محتوی پیمان تجارت آزاد با این دو کشور موسوم به نفتاست که حدود دو دهه از اجرای آن می گذرد.