لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۱۴

نظر کنگره آمریکا درباره توافق ایران


قانونگذاران آمریکایی در حال برنامه ریزی برای شرایط احتمالی شکست پیمان اتمی با ایران هستند.

خبرگزاری اسوشیتدپرس می نویسد مجلس نمایندگان آمریکا از هم اکنون مشغول بررسی گزینه ها برای رسیدگی به توافقنامه ایران هستند، که طی آن تهران توافق کرده در ازای تسهیل تحریم هایی که منجر به ۷ میلیارد دلار عواید مالی برای ایران می شود، فعالیت های اتمی اش را محدود کند. نمایندگان دمکرات و جمهوری خواه آمریکا به این که ایران از اهداف هسته ای اش دست بکشد مشکوک هستند و می گویند اگر تهران این بار ثابت کند که یک شریک غیرقابل اعتماد است، مجازات های سرسختانه ای در انتظارش است.

باب منندز، سناتور دمکرات از ایالت نیوجرسی و رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا می گوید «اگر مذاکرات شکست بخورد و یا ایران به توافق موقت تعهد نشان ندهد» آماده کار با همکارانش درباره تحریم های اقتصادی سخت تر علیه ایران است.

جان مک کین، سناتور جمهوری خواه از ایالت آریزونا درباره توافق ژنو با ایران ابراز نگرانی کرده و گفته «این توافق می تواند گامی خطرناک باشد که بدون آن که از ایران بخواهد برنامه تسیلحات اتمی را پایان داده، فشار ما بر حاکمیت ایران را کاهش داده است.»

آقای مک کین گفت وضعیت حاضر «می تواند یادآور تجربه بیست ساله ما با کره شمالی باشد» و لازم است که فشار بر ایران حفظ شود.

سناتور دمکرات از نیویورک، چاک شومر که جزو رهبران حزبی است گفته است انتظار دارد توافقنامه ژنو «احتمال اتحاد جمهوری خواهان و دمکرات ها در تصویب تحریم های بیشتر علیه ایران در ماه دسامبر را تقویت کند.»

سناتور جمهوری خواه مارکو روبیو از ایالت فلوریدا گفت: «اینک کنگره فوریت بیشتری برای افزایش تحریم ها دارد تا ایران غنی سازی و همچنین توانایی های بازفرآوری خود را به طور کامل متوقف کند.»

کاخ سفید می گوید اعمال تحریم های جدید در شرایط فعلی مذاکرات بین المللی با ایران را تهدید می کند.

تهران، بامداد یکشنبه با کشورهای ۵+۱ بر سر یک توافقنامه ۶ ماهه برای محدود کردن برنامه های اتمی اش به توافق رسید. در این دوره، همزمان با ادامه مذاکرات، بازرسان بین المللی بر فعالیت های تاسیسات اتمی ایران نظارت خواهند داشت.

این درحالی است پس از ماه ها مذاکرات مستقیم و مخفیانه ایران و آمریکا، توافق ژنو بسیاری از نمایندگان کنگره آمریکا را درباره توافق عمده میان دو طرف آن هم پس از بیش از سه دهه قطع رابطه به تردید انداخته است.

سناتور دمکرات بن کاردین از ایالت مریلند می گوید: «به نظر من کنگره می خواهد شفاف کند که اگر ایران به این تعهدات پایبند نباشد، نه تنها تحریم ها را دوباره اعمال می کند بلکه تحریم های قوی تری را علیه ایران درنظر خواهد گرفت.»

مجلس نمایندگان آمریکا، در ماه ژوئیه، آخرین دور تحریم علیه ایران که از سوی دو حزب این کشور حمایت می شد را تصویب کرد اما این تحریم های پیشنهادی مورد تایید سنای آمریکا قرار نگرفت.

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا سنا را ترغیب کرد که از تایید تحریم های پیشنهادی در زمان انجام مذاکرات دست نگاه دارد. هری رید، رهبر اکثریت دمکرات سنا با درخواست رئیس جمهوری آمریکا موافقت کرد اما همان زمان گفت که مجلس سنا، چه توافق با ایران صورت بگیرد و چه نگیرد، در ماه دسامبر تحریم های جدید علیه ایران را اعمال خواهد کرد.

کارل لوین، سناتور دمکرات از میشیگان گفته است: «اگر ایران با توافقی جامع که اطیمنان می دهد نمی تواند به سلاح اتم دست یابد گردن ننهد، اجماع گسترده ای در کنگره وجود دارد که تحریم های بیشتری را تحمیل کند.»

مایک راجرز، نماینده جمهوری و رئیس شورای اطلاعات و امنیت مجلس نمایندگان دیدگاه منتقدانه تری به توافق اخیر ایران و کشورهای قدرتمند جهان نشان داده و گفته است که این توافق به «کشور بزرگ وحشت افکن» یاری می رساند. او گفت: «ما به یک رفتار بد و خطرناک جایزه داده ایم.»
XS
SM
MD
LG