لینکهای قابل دسترسی

جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۰۹

خانواده گروگان‌های آمریکایی خواهان افزایش تلاش‌های دولت آمریکا برای آزادی بستگان خود شدند


نمایی از کاخ سفید در واشنگتن. آرشیو
نمایی از کاخ سفید در واشنگتن. آرشیو

خانواده‌های شماری از شهروندان آمریکایی که در کشورهای مختلف، از جمله ایران، گروگان گرفته شده‌اند، در نامه‌ای به جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، از او خواستند تلاش‌ها برای به خانه بازگرداندن این افراد را افزایش دهد.

به گزارش شبکه تلویزیونی ان‌بی‌سی، انتشار این نامه در حالی است که ۱۷ مبلغ مسیحی آمریکایی و کانادایی روز ۲۴ مهر توسط اعضای یک باند تبهکار در پورتو پرنس، پایتخت هائیتی، ربوده شده‌اند و رئیس گروگان‌گیرها تهدید کرده است که اگر به ازای هر گروگان یک میلیون دلار پرداخت نشود، آنها را خواهد کشت.

امضاکنندگان این نامه سرگشاده، که بستگان‌شان در کشورهای مختلف گروگان‌ هستند، گفته‌اند هر روز این سوال را می‌پرسند که عزیزان‌شان تا چه مدت دیگر باید اسارت را «بدون آن که بدانند چه زمانی به خانه بازخواهند گشت، تحمل کنند.»

در بخش دیگری از این نامه، خانواده‌ها گفته‌اند که آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در ماه فوریه با آن‌ها گفت‌وگو و تاکید کرده است که دولت آزادی اعضای خانواده آن‌ها را در اولویت قرار می‌دهد؛ اما به گفته نویسندگان نامه، با گذشت هشت ماه، هنوز تغییری روی نداده است.

بنیاد جیمز فولی این نامه را منتشر کرده است. این نامه توسط خانواده‌هایی امضا شده است که بستگان‌شان در کشورهایی مانند افغانستان، چین، کوبا، مصر، ایران، روسیه، عربستان سعودی، و ونزوئلا در بازداشت و یا گروگان هستند.

در حال حاضر در ایران، چندین دوتابعیتی و چندتابعیتی از جمله نازنین زاغری-رتکلیف، مراد طاهباز، انوشه آشوری (شهروندان ایرانی-بریتانیایی)، عماد شرقی، سیامک نمازی، و پدرش باقر نمازی (شهروندان ایرانی-آمریکایی)، احمدرضا جلالی (پژوهشگر ایرانی-سوئدی)، مسعود مصاحب (شهروند اتریشی‌آلمانی)، کامران قادری (شهروند ایرانی‌-اتریشی)، ‌مهرداد رئوف (شهروند ایرانی-‌بریتانیایی)، و ناهید تقوی (شهروند آلمانی ایرانی‌تبار)، زندانی هستند.

وزارت خارجه ایالات متحده بارها بازداشت بی‌دلیل و خودسرانه شهروندان آمریکا و کشورهای دیگر، از جمله ایرانیان دوتابعیتی، توسط جمهوری اسلامی را محکوم کرده و خواستار آزادی بلافاصله و بی قید و شرط آنها شده است.

XS
SM
MD
LG