لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۲۲

انتخابات آمریکا: نظرسنجی ها چقدر درست می گویند


انتخابات آمریکا طولانی ترین، گرانترین و احتمالا پربیننده ترین انتخابات در تمامی جهان است.

شاید سخت ترین بخش انتخابات آمریکا فهم موج نظرسنجی باشد که پیش بینی می کند کدام کاندیدا جلوتر است، و احتمالا برنده می شود.

با نزدیک شدن به ساعات پایانی برای شروع رای گیری، الجزیره سه نکته را برای نظارت آسانتر بر نظرسنجیها برشمرده است:

آرای عمومی - آرای الکترال

در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دو سیستم وجود دارد: رای مستقیم شهروندان به هر یک از دو نامزد عمده، و کالج های الکترال که طی آن نامزدها امتیازهای از هر ایالت را بر اساس آرای عمومی آن ها کسب می کنند.

کالج های الکترال بر اساس جمعیت ایالت است مثلا کالیفرنیا ۵۵ رای الکترال دارد و ویرجینیا ۱۳ تا.

برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا کسی نیست که آرای عمومی بیشتری کسب کند، بلکه کسی است که ۲۷۰ رای الکترال از ایالت ها بدست آورد یعنی نصف بعلاوه یک شمار کالج های الکترال کل کشور.

پس برای آن که بدانیم کلینتون برنده می شود یا ترامپ، باید ببینیم وضع آرا در ایالت های کلیدی مثل فلوریدا، اوهایو و کارولینای شمالی چطور است.

هیلاری کلینتون می تواند با فاصله ای اندک حتی یک درصد رای عمومی کسب کند، اما اگر ایالت هایی مثل اوهایو، فلوریدا و نیویورک را ببرد، شمار کالج های الکترالش به بیش از ۳۰۰ رسیده و پیروز انتخابات می شود.

اما یک نکته وجود دارد، این که آرای ایالتی همواره به ندازه آرای عمومی قابل اتکا نیست.

نهاد برگزارکننده نظرسنجی

آرای عمومی توسط رسانه های عمده آمریکا چون ان.بی.سی و سی.ان.ان یا موسسه گالوپ سنجیده می شود اما آرای ایالتی را دانشگاه های ایالتی یا روزنامه های کوچکتر اندازه میگیرند.

وقتی به نظرسنجی آرای ایالت توجه می کنید، در نظر بگیرید که که توسط دانشگاه و روزنامه تهیه شده یا یک شرکت خصوصی. این می تواند به شما پیش زمینه ای درباره دقت و صحت آن بدهد.

در روزهای گذشته فعالیت های ستادهای انتخاباتی به آسانی می توانست افراد را هیجان زده یا نگران کند. مثلا یک نظرسنجی نشان می داد که ترامپ در آرای عمومی سه درصد جلو است است اما پنج نظرسنجی دیگر می گفت که کلینتون با فواصل یک تا پنج امتیاز از او پیش است.

این اختلاف به دلیل تقلب شرکت های برگزارکننده نیست بلکه نتیجه ابزار متفاوتی است که برای تحلیل داده ها استفاده می کنند.

سورپرازی در کار نیست

انتخابات ریاست جمهوری امسال آمریکا با آن که بین دو نامزد نامحبوب در تاریخ آمریکا برگزار می شود، اما ترجیح رای دهندگان ثابت و بدون تلاطم است.

کاندیدایی که آرای عمومی را ببرد، کالج الکترال را نیز می برد.

نامزدی که در نظرسنجی های یک روز قبل از روز رای گیری جلو باشد، معممولا پیروز می شود. اخیرا زیاد شنیده ایم که حامیان دونالد ترامپ را با طرفداران خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا مقایسه کرده اند. در بریتانیا بیشتر مردم به خروج رای دادند اما نتایج نظرسنجی ها یکسره چیز دیگری میگفت. الجزیره می گوید این فرمول احتمالا برای آمریکا صدق نمی کند چون این دو سیستم کاملا متفاوت هستند.

برگزارکنندگان نظرسنجی ها در رسانه ها و کمپین های انتخاباتی آمریکا میلیاردها دلار خرج می کنند تا ناگهان غافلگیر نشوند.

پاسخ قطعی درباره نظرسنجی هایی که تاکنون انجام شده روز سه شنبه مشخص می شود؛ پاسخی که تعیین می کند خانم کلینتون یا آقای ترامپ در چهار سال آینده سکان کاخ سفید را به دست می گیرد.

XS
SM
MD
LG