آسوشیتدپرس اعلام کرد هیلاری کلینتون توانسته به حدنصاب ۲۳۸۳ "نماینده انتخاباتی" برسد و به همین دلیل او نامزد احتمالی دموکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در میانه آبان ماه امسال خواهد بود.
به این ترتیب با توجه به اینکه هیلاری کلینتون نامزد نهایی دموکرات ها خواهد شد، او اولین زنی است که در تاریخ آمریکا نامزد یکی از دو حزب اصلی انتخابات می شود.
پیش از این تنها سارا پیلین به عنوان نامزد پیشنهادی سناتور جان مک کین در انتخابات ۲۰۰۸ برای پست معاون اول رئیس جمهوری معرفی شده بود.
براساس مقررات حزب دموکرات، نامزدی که بتواند مجموعا ۲۳۸۳ نماینده انتخاباتی و نماینده ویژه کسب کند، نامزد نهایی حزب خواهد بود. با اینحال نامزدی نهایی بعد از حضور هیات های انتخاباتی از همه ایالت های آمریکا در مجمع حزب دموکرات در پنسیلوانیا نهایی می شود.
آسوشیتدپرس اعلام کرده با شمارش نماینده های انتخاباتی، پیروزی هیلاری کلینتون را اعلام کرده است.
پیش از این خانم کلینتون از رقیب خود برنی سندرز سناتور ایالت ورمونت با اختلاف زیادی پیش بود اما هنوز به چند نماینده انتخاباتی دیگر برای پیروزی نیاز داشت که این آرای لازم را هم در انتخابات دو قلمروی آمریکا کسب کرد.
روز ۱۵ و ۱۶ خرداد انتخابات حزب دموکرات در جزایر ویرجین و پورتو ریکو برگزار شد که در این دو قلمروی ایالات متحده آمریکا خانم کلینتون بر سندرز پیروز شد.
هرچند آرای قلمروهای آمریکا در انتخابات مقدماتی شمارش می شود اما آنها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در آبان ماه حق رای ندارند.
واکنش کلینتون- سندرز
در اولین واکنش به کسب حدنصاب حزب دموکرات، هیلاری کلینتون که برای فعالیت انتخاباتی در کالیفرنیا است، گفت: "در آستانه یک لحظه تاریخی و بیسابقه هستیم اما هنوز کار داریم."
وی در لانگ بیچ افزود: "برای تک تک آرا شش ایالت باقیمانده به سختی مبارزه خواهیم کرد."
جان هودک معاون مرکز مدیریت موثر در انستیتوی بروکینگز درباره کسب آرای حد نصاب توسط کلینتون به صدای آمریکا گفت ممکن است، با توجه به شناخته شده بودن خانم کلینتون، اهمیت این موضوع در وهلۀ اول به نظر نرسد.
به گفته آقای هودک، عجب این است که به نظر می رسد این لحظه تاریخی، که زنی نامزد ریاست جمهوری آمریکا شود اتفاقی است که باید می افتاد.
با اینکه کلینتون به حد نصاب لازم رسیده اما به نظر می رسد رقیب او برنی سندرز تمایلی به کناره گیری ندارد.
کمپین انتخاباتی سندرز در بیانیه ای، شمارش آرای نمایندگان ویژه را اقدامی شتابزده از سوی رسانه ها نامید.
بنا به گفته آسوشیتدپرس، در حالی خانم کلینتون به تعداد ۲۳۸۳ رسیده که روز سه شنبه قرار است انتخابات مقدماتی آمریکا در کالیفرنیا و پنج ایالت دیگر برگزار شود که مجموعا ۸۱۳ نماینده انتخاباتی دیگر برای کلینتون و سندرز وجود خواهد داشت اما حتی به رقم پیروزی سندرز، خانم کلینتون از او جلو خواهد بود.
در حال حاضر مجموع نماینده انتخاباتی و نماینده ویژه خانم کلینتون ۲۳۸۳ است و سندرز تنها ۱۵۶۹ نماینده دارد.
نماینده انتخاباتی و نماینده ویژه انتخاباتی
در ساز و کار انتخاباتی حزب دموکرات براساس آرا در هر ایالت نماینده انتخاباتی موسوم به دلیگیت یا نماینده ویژه انتخاباتی یا سوپر دلیگیت انتخاب می شود که آنها از جانب مردم، نامزد حزب را انتخاب می کنند.
این نمایندگان بعد از هر انتخابات مقدماتی قول حمایت از یک کاندیدا را می دهند که در شمارش آرا لحاظ می شود اما به طور رسمی در تیرماه و مجمع ملی حزب موسوم به کانوِنشِن، نامزد رسمی حزب انتخاب می شود.
ترامپ و کلینتون
با کسب حدنصاب آرای لازم برای نامزدی حزب دموکرات، اکنون هیلاری کلینتون هم مانند دونالد ترامپ نامزد احتمالی حزب دموکرات خواهد شد. دو ماه پیش بعد از کناره گیری تد کروز و جان کیسیک، ترامپ نامزد بی رقیب جمهوریخواهان شد.
البته برعکس ترامپ که رقیبی ندارد، در حزب دموکرات هنوز رقیب کلینتون شکست را نپذیرفته است.
پیش از این برنی سندرز بارها اعلام کرد که حتی اگر تعداد حد نصاب حزب را کسب نکند تا مجمع ملی حزب دموکرات در رقابت حضور خواهد داشت. او به سیستم انتخاباتی حزب دموکرات اعتراض دارد.