کاخ سفید آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد با ممنوع کردن ورود مسافران از مبدا کشورهای غرب آفریقا، که مرکز شیوع ویروس ابولا هستند، مخالف است.
جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید در بیانیهای گفت چنین ممنوعیتی، که جان بینر رئیس مجلس نمایندگان پیشنهاد کرده است، موجب خواهد شد مردم سوابق سفرهای خود را پنهان کنند.
باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده نیز روز چهارشنبه با بیان این که خطر شیوع گسترده ویروس ابولا در آمریکا «خیلی، خیلی کم است،» اما هشدار داد وضعیت در غرب آفریقا، از نظر شیوع بیماری ابولا، در حال بدتر شدن است.
در همین حال، مقامات ارشد بهداشتی آمریکا در جلسه ای در کنگره درباره اقداماتی که برای مهار اپیدمی ابولا در ایالات متحده در جریان است، به ارائه توضیح پرداختند.
دکتر توماس فریدن، مدیر مراکز کنترل و پیشگیری بیماری، گفت نگران آن است که گسترش ویروس ابولا در غرب آفریقا تهدید بلندمدتی برای سیستم مراقبتهای پزشکی ایالات متحده بوجود آورد.
آقای فریدن تقویت سیستمهای مراقبتهای بهداشتی و آموزش پزشکان و پرستاران را بهترین راه مقابله با تهدید ابولا دانست و همچنین اذعان کرد هنوز واکسن مؤثری برای این بیماری تهیه نشده است. با این حال او گفت یقین دارد ابولا تهدید عمدهای برای سلامت عمومی در آمریکا نیست.
از زمان ابتلای دو پرستار به ویروس ابولا در ایالت تگزاس، در پی مراقبت از یک بیمار اهل لیبریا که دچار این بیماری شده بود، رویههای درمان ابولا و مقررات ایمنی در برابر آن در ایالات متحده زیر ذرهبین قرار گرفته است.
روز چهارشنبه خبری منتشر شد مبنی بر این که امبر وینسون، یکی از آن دو پرستار، یک روز پیش از مشخص شدن عوارض بیماری در او، سوار یک هواپیمای مسافری با بیش از ۱۳۰ سرنشین شده بود.
از این رو مسئولان مرکز آمریکایی کنترل بیماریها (سی.دی.سی) خواهان شناسایی و گفتگو با مسافران پرواز خطوط هوایی فرانتیر، که روز سیزدهم اکتبر از کلیولند ایالت اوهایو به مقصد دالاس در ایالت تگزاس به پرواز در آمد، هستند.
همزمان وزیران بهداشت کشورهای اروپایی روز پنجشنبه برای گفتگو و رایزنی در باره راههای مقابله با شیوع بیماری ابولا و چگونگی بازرسی مسافران در نقاط مرزی و فرودگاههای کشورهای اروپایی، در بروکسل پایتخت بلژیک جمع شدند.
این نشست چند روز پس از اجرای مقررات جدید بازرسی در پنج فرودگاه آمریکا برگزار میشود؛ این فرودگاهها در شهرهای عمده قرار دارند که بیشتر پذیرای مسافرانی از گینه، لیبریا، و سیرا لئون هستند.
از آغاز شیوع ابولا در سال گذشته، تاکنون نزدیک ۴۵۰۰ نفر جان خود را از دست دادهاند که بیشتر آنها در غرب آفریقا بودند. یکی از مقامهای ارشد سازمان جهانی بهداشت روز پنجشنبه گفت موارد ابتلا به ویروس ابولا هر چهار هفته دو برابر میشود.
ویروس خطرناک ابولا از طریق تماس با مایعات خارج شده از بدن شخص آلوده گسترش پیدا میکند و عوارض ابتلا به آن تب، خونریزی، حالت تهوع و اسهال است.