لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۳۲

مقاله ای از تد کروز، سناتور جمهوریخواه: ملاها و موشک هایشان


تد کروز، سناتور جمهوریخواه از تگزاس.
تد کروز، سناتور جمهوریخواه از تگزاس.

مقاله ای از سناتور جمهوریخواه تد کروز در روزنامه نیویورک تایمز

معاون ستاد کل نیروهای مسلح ایران روز دوشنبه اعلام کرد که جمهوری اسلامی چندی پیش یک موشک بالیستیک دیگر را با موفقیت آزمایش کرده بود. آن طور که گزارش شده این موشک میان برد ۲ هزار کیلومتر برد دارد و از دقت هدف گیری بالایی "بدون خطا" برخوردار است. اگر این ادعاها درست باشد تمام خاور میانه از جمله اسراییل زیر ضرب موشک های ملاها قرار دارد.

روشن نیست که بر بدنه این موشک هم مانند موشک های قبلی آزمایش شده توسط سپاه پاسداران به عبری نوشته باشند "اسراییل باید از صحنه روزگار محو شود." اما زیاد مهم نیست. اهداف ملاها برای هر کس که چشمی برای دیدن دارد روشن است: رژیم ایران به حرکت خود به سوی دستیابی به نه تنها جنگ افزار هسته ای بلکه ابزار لازم برای پرتاب آن ابتدا علیه اسراییل و بعد آمریکا ادامه می دهد.

این واقعیت باور راسخ باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا، به این که از زمان ریاست جمهوری حسن روحانی، ایران مسیر اعتدال را بر خلاف خواست تندروها در پیش گرفته است و روحانی و دولت اش شریکی قابل اتکا در مذاکرات هسته ای هستند، را بیشتر غیرقابل توضیح می کند.

آن جا که باید اعتبار داد، لازم است چنین کرد؛ جمهوری اسلامی درباره خصومت مدوام اش نسبت به آمریکا و اسراییل صریح و آشکار اعلام موضع کرده است.

در ماه های پس از توافق هسته ای ایران با قدرت های جهانی سپاه پاسداران دست کم چهار آزمایش موشک بالیستیک انجام داده است. ملاها با ۱۰۰ میلیارد دلاری که از توافق به دست می آورند مشغول خرید شده اند و سرانجام سیستم موشکی اس ۳۰۰ ساخت روسیه را تحویل می گیرند.

چه کسی می تواند تصاویر ناخوشایند چند ماه پیش ملوانان آمریکایی را زانو زده در مقابل تفنگ شرکای "میانه رو" ما که سر آن ها را نشانه رفته بود فراموش کند؟ همین هفته گذشته، آیت الله علی خامنه ای در دیدار با هیاتی رسمی از رهبران جهاد اسلامی از غزه تاکید کرد که جمهوری اسلامی "آمریکا را دشمن اصلی و اسراییل را پشت سر او می داند."

بس است. سیاست ملاها به گفته خودشان تغییری نکرده است. این همان سیاستی است که به حرکت موسوم به انقلاب ۱۳۵۷ منجر شد و ۵۲ آمریکایی را ۴۴۴ روز گروگان گرفت و انگیزه حملات جنایتکارانه ای علیه اسراییلی ها و آمریکایی ها از بوئنوس آیرس تا بیروت و بغداد طی چند دهه پیاپی شد. تنها چیزی که در حال تغییر است ابعاد بالقوه خشونت است

چند روز پیش، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، همتای مورد اعتماد جان کری وزیر امور خارجه آمریکا، علنا در برابر نمایندگان مجلس ایران تایید کرد که رهبر جمهوری اسلامی که گفته است ضربه زدن به آمریکا و اسراییل هدف اصلی او است "سکاندار سیاست خارجی کشور" است. به عنوان آخرین یادآوری در مورد نحوه نگاه جمهوری اسلامی نسبت به آمریکا، چند روز پیش، امیر حکمتی، تفنگدار دریایی پیشین آمریکا، از حکومت جمهوری اسلامی برای شکنجه او در سال های بازداشت در سلول انفرادی به دادگاه شکایت حقوقی کرده است.

بس است. سیاست ملاها به گفته خودشان تغییری نکرده است. این همان سیاستی است که به حرکت موسوم به انقلاب ۱۳۵۷ منجر شد و ۵۲ آمریکایی را ۴۴۴ روز گروگان گرفت و انگیزه حملات جنایتکارانه ای علیه اسراییلی ها و آمریکایی ها از بوئنوس آیرس تا بیروت و بغداد طی چند دهه پیاپی شد. تنها چیزی که در حال تغییر است ابعاد بالقوه خشونت است؛ این که مخرب ترین جنگ افزار و توان پرتاب آن جای خودروهای بمبگذاری شده و بمب های کنار جاده ای را می گیرد.

معقول ترین کار ممکن در حال حاضر روبرو شدن با این واقعیت هر چند ناخوشایند و تقویت توان دفاعی خود و متحدان ما است.

به عنوان گام نخست، من در هفته پیش رو و ماه های آینده در همکاری با دیگر قانونگذاران در کنگره تلاش خواهم کرد تا اطمینان حاصل کنم که کوتاهی پرزیدنت اوباما در تامین منابع مالی لازم برای برنامه دفاع موشکی اسراییل معکوس شود. حیرت آور است که رییس جمهوری آمریکا با وجود اذعان به این که توافق هسته ای با ایران اسراییل را با خطرات جدی تری روبرو می کند و او اطمینان داده است که حمایت از اسراییل را افزایش خواهد داد اما نتوانسته یک دلار برای تکمیل سپر دفاع موشکی اسراییل شامل موشک های دفاعی "دیوید اسلینگ" یا "پیکان ۳" که به طور مشترک توسط آمریکا و اسراییل ساخته می شود اختصاص بدهد.

من در هفته پیش رو و ماه های آینده در همکاری با دیگر قانونگذاران در کنگره تلاش خواهم کرد تا اطمینان حاصل کنم که کوتاهی پرزیدنت اوباما در تامین منابع مالی لازم برای برنامه دفاع موشکی اسراییل معکوس شود.

موفقیت سیستم دفاع موشکی اسراییل موسوم به "گنبد آهنین" در برابر راکت های کوتاه برد همه را تحت تاثیر قرار داده است. این سیستم با کمک سخاوتمندانه مالیات دهندگان آمریکایی ساخته و مستقر شد. اما آزمایش موشک های میان برد ایران در ماه های اخیر نشان می دهد که راکت های شلیک شده از غزه تنها خطری نیست که اسراییل را تهدید می کند.

خوشبختانه، "دیوید اسلینگ" که سپری علیه چنین موشک های بالیستیک خواهد بود آماده استقرار در سال جاری است. پس از آن سیستم "پیکان ۳" برای حفاظت از اسراییل در مقابل موشک های دور برد راه اندازی خواهد شد. کنگره باید از این فرصت استفاده کرده و به جای کاستن از بودجه این برنامه ها تعهد ما به امنیت اسراییل و خودمان را دوباره تصریح کند. این مهم پیامی به دور از سوء تفاهم برای رهبران جمهوری اسلامی به همراه دارد که دست کم بعضی در واشنگتن هنوز حرف های آن ها را جدی می گیرند و به تناسب به آن واکنش نشان می دهند.

* برگردان فارسی این مقاله تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

XS
SM
MD
LG