نیروی دریایی ارتش آمریکا روز یکشنبه به عملیات ۱۰ روزه «جستوجو و نجات» برای یافتن دو نیروی ویژه که در سواحل سومالی در حین ماموریت سوارشدن بر لنج و مصادره تسلیحات ساخت جمهوری اسلامی ناپدیدشده بودند پایان داد؛ پایان عملیاتی که به اعلام کشتهشدن این دو نظامی آمریکایی تعبیر میشود.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، فرماندهی مرکزی ارتش ایالات متحده، سنتکام، در بیانیهای اعلام کرد که کشتیها و هواپیماهای آمریکا، ژاپن و اسپانیا بهطور مداوم بیش از ۲۱ هزار مایل مربع را با کمک مرکز هواشناسی و اقیانوسشناسی و فرماندهی منطقه اقیانوس اطلس گارد ساحلی آمریکا جستوجو کردند.
ژنرال مایکل کوریلا، فرمانده سنتکام گفت: «ما در غم از دست دادن دو رزمنده نیروی ویژه دریایی خود عزادار هستیم و برای همیشه فداکاری آنها را گرامی میداریم.»
عملیات یازدهم ژانویه بازرسی از یک کشتی بدون پرچم حامل سلاحهای ساخت جمهوری اسلامی برای حوثیهای یمن را هدف قرار میداد، که به گفته مقامهای نیروی دریایی آمریکا دو نیروی ویژه در جریان آن ناپدید شدند.
مقامهای مسئول گفتهاند که امواج بلند دریا در در آبهای بینالمللی دریای عرب یکی از آنها را از روی نردبان متصل به شناور به آب انداخت و دیگری نیز طبق پروتکل برای کمک به همکار خود به آب شیرجه رفت، اما هر دو ناپدید شدند.
سنتکام میگوید در این عملیات مجموعهای از تسلیحات ساخت جمهوری اسلامی از جمله اجزای موشکهای کروز و بالستیک مانند پیشرانهها و وسایل هدایت، کلاهکها و همچنین قطعات پدافند هوایی را کشف و ضبط شد.
همچنین دیگر اقلام ضبط شده شامل سامانههای پیشران، هدایت، و کلاهکهای موشکهای بالستیک میانبرد برای شورشیان حوثی در یمن و موشکهای کروز ضدکشتی و همچنین اجزای مرتبط با پدافند هوایی بوده است.
بنا بر اعلام سنتکام، تجزیه و تحلیل اولیه نشان میدهد که حوثیهای مورد حمایت حکومت ایران همین سلاحها را برای تهدید و یا حمله به کشتیهای تجاری بینالمللی در حال عبور از دریای سرخ استفاده کردهاند.
عرضه، فروش یا انتقال مستقیم یا غیرمستقیم تسلیحات به حوثیها ناقض قطعنامه ۲۲۱۶ شورای امنیت سازمان ملل است. آمریکا هفته گذشته اعلام کرد حوثیها را دوباره به فهرست سازمانهای تروریستی اضافه میکند.