لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۵۱

نتانیاهو پس از دیدار با بلینکن: در صورت لزوم بدون پشتیبانی آمریکا وارد رفح خواهیم شد


دیدار آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل. (آرشیو)
دیدار آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل. (آرشیو)

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، روز جمعه پس از دیدار با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در تل‌آویو با انتشار ویدیویی گفت در صورت لزوم اسرائیل بدون پشتیبانی آمریکا وارد رفح خواهد شد.

او در این ویدیو می‌گوید، ضمن قدردانی از کمک‌های آمریکا به اسرائیل در جنگ علیه حماس طی بیش از پنج ماه گذشته گفت در دیدار با بلینکن درباره اهمیت تخلیه غیرنظامیان از مناطق جنگی و برآورده‌کردن مایحتاج‌شان سخن گفته است.

بنیامین نتانیاهو در ادامه گفت در این دیدار به بلینکن گفته که هیچ راه دیگری برای شکست حماس بدون ورود به رفح و از بین بردن بقیه گردان‌های این گروه که در رفح هستند، وجود ندارد.

نتانیاهو گفت در دیدار با بلینکن اظهار امیدواری کرده که اسرائیل این اقدام را با حمایت آمریکا انجام دهد، اما «در صورت لزوم، آن را به تنهایی انجام خواهیم داد.»

بلینکن نیز پیش از دیدار ۴۰ دقیقه‌ای خود با نتانیاهو گفت در این دیدار موضوع شکاف فزاینده میان دو کشور را به بحث خواهد گذاشت. او همچنین با اعضای کابینه جنگی اسرائیل دیدار کرد.

وزیر امور خارجه آمریکا افزود از نتانیاهو خواهد خواست گام‌های فوری برای ارسال کمک‌های بشردوستانه بیشتر به غزه بردارد.

بلینکن در ششمین سفر خاورمیانه‌ای خود از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل، روز چهارشنبه وارد منطقه شد و علاوه بر دیدار با محمد بن سلمان، ولیعهد پادشاهی سعودی، در عربستان، با وزیران امور خارجه و مقام‌های چندین کشور عرب در قاهره، پایتخت مصر، دیدار کرده است.

همزمان روز جمعه دوحه، پایتخت قطر، میزبان نشست‌هایی به منظور برقراری آتش‌بس در غزه است.

مقام‌های آمریکایی می‌گویند باید کمک‌های بیشتری به ساکنان غزه برسد و ارسال این کمک‌ها برای دوره‌ای طولانی ادامه یابد. اسرائیل می‌گوید ارسال کمک‌‌های بشردوستانه به غزه را محدود نکرده است.

آنتونی بلینکن روز پنجشنبه در کنفرانسی خبری گفت ۱۰۰ درصد ساکنان غزه با ناامنی شدید غذایی دست و پنجه نرم می‌کنند و نباید این روند ادامه یابد.

در مقابل، موشه تترو، رئیس اداره هماهنگی ارتباطات اسرائیل برای غزه، گفت به باور ارتش این کشور کمبود مواد غذایی در غزه وجود ندارد.

از دیگر محورهای دیدار بلینکن و نتانیاهو تهاجم احتمالی اسرائیل به رفح است. این شهر واقع در جنوب غزه هم‌اینک میزبان بیش از نیمی از ساکنان این باریکه پرجمعیت است که در اقامتگاه‌های موقتی به سر می‌برند.

دولت بایدن طی هفته‌های گذشته بارها مخالفت خود با تهاجم اسرائیل به رفح را اعلام کرده است. بنیامین نتانیاهو روز دوشنبه در تماسی تلفنی با جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، گفت تنها راه شکست کامل حماس ورود به رفح است.

پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشته‌شدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه اسلام‌گرای تحت حمایت جمهوری اسلامی آغاز کرد.

این تهاجم موجب آواره شدن اکثریت جمعیت ٢ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری غزه شده است که نیاز فوری به مواد غذایی و دیگر مایحتاج زندگی دارند.

به رغم تبعات ویران‌کننده حمله تروریستی حماس به اسرائیل، مقامات این گروه اسلام گرا از آن زمان چندین بار تاکید کرده‌اند در صورت توان حمله‌ای مشابه را بارها تکرار خواهند کرد.

حماس بدون اشاره به تعداد اعضای کشته‌شده خود در نتیجه تهاجم اسرائیل به غزه می‌گوید نزدیک به ٣٢ هزار فلسطینی ساکن غزه تاکنون کشته و حدود ٧٣ هزار تن دیگر زخمی شده‌اند.

بخش فارسی صدای آمریکا نمی‌تواند به طور مستقل آمار و ارقام ارائه‌شده را راستی‌آزمایی یا تایید کند. در عین حال، اسرائیل بارها تاکید کرده است که حماس از غیرنظامیان فلسطینی به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کند.

ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.

XS
SM
MD
LG